Κυριακή 21 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ - ΕΛΛΕΙΜΜΑ Διεύρυνση σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ στο τέταρτο τρίμηνο του 2009. Οι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι το έλλειμμα θα αυξηθεί το 2010, αλλά χωρίς όμως να επιστρέψει στα υψηλά ρεκόρ που κατέγραφε πριν από την ύφεση. Το υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ότι το έλλειμμα του τέταρτου τριμήνου αυξήθηκε κατά 12,9% στα 115,6 δισ. δολάρια, με τις εισαγωγές πετρελαίου, αυτοκινήτων και άλλων ξένων προϊόντων να υπερβαίνουν τις εξαγωγές από τις ΗΠΑ.

SIEMENS - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Σε περικοπή περίπου 4.200 θέσεων εργασίας προσανατολίζεται ο γερμανικός βιομηχανικός κολοσσός «Siemens», ως μέρος του προγράμματος «αναδιάρθρωσης» του τμήματος Πληροφορικής. Σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια του ομίλου, που απασχολεί 35.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, οι 2.000 απολύσεις θα γίνουν στη Γερμανία. Οι περικοπές αυτές θα ολοκληρωθούν έως το 2011, ανέφερε η εταιρεία.

ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΕΛΛΕΙΜΜΑ Στα «κόκκινα» ξαναμπήκε το ισοζύγιο πληρωμών της Ευρωζώνης το Γενάρη, παρουσιάζοντας έλλειμμα στα 8,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Το Δεκέμβρη, το ισοζύγιο πληρωμών είχε καταγράψει πλεόνασμα 2,3 δισ. ευρώ.

Οι καθαρές εκροές από τη ζώνη του ευρώ το Γενάρη ανήλθαν στα 11 δισ. ευρώ, με λιγότερα ποσά να τοποθετούνται σε ενεργητικά της Ευρωζώνης από όσα «έριξαν» οι ευρωπαϊκές εταιρείες και τράπεζες σε επενδύσεις εκτός Ευρωζώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ