Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Επικίνδυνος κατήφορος

Σοβαρά έκτροπα, που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων, σημειώθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Μία εργαζόμενη (σύμφωνα με πληροφορίες με ημερήσια σύμβαση και ανασφάλιστη...), που εκτελούσε χρέη προσωπικού ασφαλείας, έχασε τα δύο δάχτυλα του χεριού της (δείκτη και αντίχειρα) από κροτίδα.

Η άτυχη 44χρονη εργαζόμενη (στην πρώτη της μέρα στη δουλειά) νόμισε πως πρόκειται για καπνογόνο και όταν - σε ένα σωρό από χαρτιά, εκρηκτικά και μη αντικείμενα - επιχείρησε να το απομακρύνει η κροτίδα έσκασε στα χέρια της. Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού έψαξαν για αρκετή ώρα να βρουν τα δύο κομμένα δάχτυλά της, χωρίς αποτέλεσμα. Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου έχει υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις αποκατάστασης. Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχασε τα δάχτυλα αλλά γλίτωσε τη λειτουργικότητα του χεριού.

Σε ανακοίνωσή της η «πράσινη» ΠΑΕ αφού πρώτιστα ενδιαφέρεται να βγάλει από πάνω της τις ευθύνες («κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή διεξαγωγή»), χαρακτηρίζει «απαράδεκτο να απειλείται η σωματική ακεραιότητα ανθρώπων». Μιλάει για «ευθύνη όλων όσων εμπλεκόμαστε θεσμικά στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο» ώστε να σταματήσουν τέτοια γεγονότα και δηλώνει πως θα είναι δίπλα στην τραυματισμένη γυναίκα.

Επίθεση δέχτηκε και το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του Ολυμπιακού. Από τύχη δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός. «Βροχή» εκρηκτικών και άλλων αντικειμένων υπήρξε εντός (προκάλεσε ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα) και εκτός αγωνιστικού χώρου. Σύμφωνα με την Αστυνομία υπήρξαν 45 τραυματίες, εκ των οποίων οι 24 χρειάστηκε να διακομιστούν στο ιατρείο του γηπέδου.

Το σάπιο του οικοδομήματος (εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο) και τις συνέπειές του δείχνουν και οι αντιδράσεις (άσχετα από το βαθμό της βασιμότητάς τους) διαφόρων στελεχών του. Ο Γκαρσία (παίχτης του ΠΑΟΚ), μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «στο προηγούμενο ματς ο διαιτητής μάς έκοψε την όρεξη που είχαμε. Πέρυσι μας έστειλαν τον διαιτητή που μας έπαιξε σήμερα (σ.σ. προχτές) για να μας... σκοτώσει. Κάτι τέτοια πράγματα σε κάνουν να αναρωτιέσαι, πόσα λεφτά έχουν πάρει για να τα κάνουν;». Επιχειρώντας κατόπιν να το μαζέψει, ισχυρίστηκε ότι μιλούσε μεταφορικά.

Ο Γ. Δώνης (προπονητής του Ατρομήτου) είπε ότι «το πρωτάθλημα ήταν και είναι αναξιόπιστο και πάντα έτσι θα μείνει». Ενώ ο Β. Βλάχος (προπονητής του Αστέρα Τρίπολης) ανέφερε: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι γελοίο, είναι αστείο. Παίζεται 60% στο παρασκήνιο και 40% στο γήπεδο».

Τα παραπάνω λογικά (θα έπρεπε να) έχουν περιθωριοποιήσει τα αγωνιστικά. Οπου η ουσία βρίσκεται στο βασικό κανόνα του ποδοσφαίρου. Οποιος βάλει ένα γκολ περισσότερο από τον αντίπαλό του κερδίζει. Τα υπόλοιπα, περισσότερες ή/και καλύτερες ευκαιρίες, καλύτερη απόδοση, κλπ., είναι απλά για συζήτηση.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού, με το βασικό κέρδος του να είναι ψυχολογικό. Οι «πράσινοι» διατηρούνται στη... θέση του οδηγού. Η ΑΕΚ κέρδισε τον ΠΑΟΚ και ουσιαστικά του στέρησε την όποια ελπίδα είχε για τίτλο. «Διπλό» - επισφράγιση της παραμονής του πέτυχε ο Ηρακλής. Κάποιοι γέλασαν, άλλοι λυπήθηκαν, πάντως η «μάχη» αποφυγής του υποβιβασμού συνεχίζεται αμείωτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ