Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Απαιτεί άλλο σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εμπορίου προχωρούν οι σπουδαστές  αύριο στις 11 π.μ. 

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εμπορίου προγραμματίζει για αύριο Πέμπτη, στις 11 το πρωί, ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών, ο οποίος καλεί όλους τους σπουδαστές να συμμετάσχουν σ' αυτήν. Οι σπουδαστές διαμαρτύρονται για τα υπέρογκα δίδακτρα που καλούνται να πληρώσουν, τον ελλιπή εξοπλισμό των Σχολών, τον ανύπαρκτο έλεγχο από τον ΟΕΕΚ και την τρομοκρατία στις σχολές.

Οπως επισημαίνει ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών σε σχετική ανακοίνωσή του, αυτό που χρειάζονται οι σπουδαστές είναι ένα άλλο σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης, που θα διευρύνει αντί να κατακερματίζει τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες, που «θα μας μορφώνει αντί να μας "εκπαιδεύει". Χρειαζόμαστε δημόσια και δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση, που θα βασίζεται σε στέρεα γενική μόρφωση, που θα εξασφαλίζει δουλιά με δικαιώματα σε όλους».

Οι σπουδαστές απαιτούν να σταματήσει άμεσα κάθε αύξηση διδάκτρων, όλα τα αναλώσιμα και τα επιπλέον υλικά να παρέχονται από τη σχολή, να χορηγηθεί πάσο με μειωμένο εισιτήριο, να δοθούν τα συγγράμματα δωρεάν, να αποκτούν επαγγελματική εμπειρία μέσα στο χρόνο σπουδών, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να κατοχυρωθούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ