Τετάρτη 24 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Πρόστιμα για «γκρίζα» διαφήμιση

Με την «γκρίζα» διαφήμιση, που σωρηδόν το τελευταίο διάστημα τα μεγάλα κανάλια μέσω των δελτίων ειδήσεων ή εκπομπών παρουσιάζουν τις ...προσφορές εφημερίδων, ασχολήθηκε ανάμεσα σε άλλα στη χτεσινή της συνεδρίαση η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Ετσι, χτες στο «στόχαστρο» του ΕΣΡ μπήκε για παραβιάσεις περί συγκεκαλυμμένη διαφήμιση τόσο η ΝΕΤ όσο και το «EXTRA CHANNEL». Συγκεκριμένα, με το ποσό των 15.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΝΕΤ για την εκπομπή «Στην υγεία μας» που προβλήθηκε στις 18.10.2009. Στη συγκεκριμένη εκπομπή παρουσιάστηκε το cd του Γιάννη Πάριου που θα κυκλοφορούσε με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Από την άλλη πλευρά το «EXTRA CHANNEL» παρουσίασε στις 5.11.2009 «συγκεκαλυμμένα» διαφήμιση για γιατρό αγγειολόγο, δίνοντας στον «αέρα» τα στοιχεία του, τη φωτογραφία του αλλά και τα τηλέφωνά του. Για το λόγο αυτό το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ήταν 20.000 ευρώ.

Πέρα από την παρουσίαση της «γκρίζας» διαφήμισης, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο στον τηλεοπτικό σταθμό «Τηλεφώς», γιατί κατά την παραμονή και την ημέρα των βουλευτικών εκλογών μετέδωσε παράνομα προεκλογικά μηνύματα. Το πρόστιμο για την περίπτωση αυτή ήταν 15.000 ευρώ. Για τη μη τήρηση τεχνικών προδιαγραφών, εκπομπή εκτός Θεσσαλονίκης και εκπομπή από άλλη θέση απ' αυτή που εξέπεμπε την 1.1.1999, στο «Ράδιο Ενα» Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε από το ΕΣΡ πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Στη χτεσινή της συνεδρίαση η Ολομέλεια του ΕΣΡ αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ιόνιον» νομού Αχαΐας, καθώς δεν απέστειλε όπως επανειλημμένως του είχε ζητηθεί το πρόγραμμα λειτουργίας, ενώ ενέκρινε την ψηφιακή μετάδοση από την αναλογική στον τηλεοπτικό σταθμό «Teletime» Αχαΐας. Με τον «Teletime», ο αριθμός των τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας που πήραν το «πράσινο φως» για τη μετατροπή του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό, ανέβηκε στους 87.

Το ΕΣΡ, με αφορμή την επιβολή αυστηρών κυρώσεων ύψους 150.000 ευρώ προς τον ΑΝΤΕΝΝΑ για τη μετάδοση από την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» του dvd με πορνογραφικό περιεχόμενο σε αντιπαράθεση με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, παρακολουθεί όλες τις πρωινές και μεσημεριάτικες εκπομπές διενεργώντας έλεγχο για «υποβάθμιση ποιότητας». Οπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδης, ήδη έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν «απαράδεκτες εξελίξεις», οι οποίες θα αντιμετωπιστούν με «αποτελεσματικό τρόπο», καθώς υπάρχουν αναφορές, συζητήσεις και βίντεο στις εν λόγω εκπομπές που δεν επιτρέπεται να βλέπουν ανήλικα παιδιά. Πάντως, σε ό,τι αφορά το ριάλιτι «Σούπερ Νταντά», στο οποίο αν και συμμετέχουν μικρά παιδιά και υποδεικνύονται τρόποι «διαπαιδαγώγησής» τους, ο πρόεδρος του ΕΣΡ επισήμανε ότι κατά την παρακολούθησή τους δεν είδε τίποτε ...επιλήψιμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ