Κυριακή 28 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΡΩΣΙΑ - ΑΝΑΚΑΜΨΗ Ισχυρή θα είναι η ανάκαμψη της ρωσικής οικονομίας το 2010, με την ανάπτυξη να σημειώνει ιδιαίτερα καλό ρυθμό, όπως εκτιμά η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία ωστόσο προειδοποιεί πως η ανάκαμψη θα επηρεαστεί αρνητικά από την υψηλή ανεργία που πλήττει τη Ρωσία. Παράλληλα, η τράπεζα προβλέπει ότι το 2010 το ΑΕΠ της χώρας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 5% έως 5,5%, με κινητήρια δύναμη την ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης.

ΚΙΝΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ Τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία στην ιστορία της πρόκειται να υπογράψει η Αυστραλία με την Κίνα, για την εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου, συνολικής αξίας 80 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (55 δισ. ευρώ περίπου). Η εξαγωγή του αερίου θα γίνει από την Κουινσλάνδη. Πρόκειται για μια συμφωνία πολύ μεγαλύτερη απ' αυτήν της «Exxon Mobil» και της κινεζικής «PetroChina», για την εξαγωγή αερίου από τη Δυτική Αυστραλία.

ΙΑΠΩΝΙΑ - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Η Βουλή της Ιαπωνίας ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ο υψηλότερος όλων των εποχών, καθώς ανέρχεται στα 92,3 τρισ. γιεν, ή 1 τρισ. δολάρια, για το νέο οικονομικό έτος που αρχίζει τον Απρίλη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ιαπωνία θα εκδώσει φέτος κρατικά ομόλογα ύψους 44 τρισ. γιεν για να καλύψει το σύνολο των απαιτήσεων του προϋπολογισμού της. Αυτή τη στιγμή, η Ιαπωνία διαθέτει το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών, το οποίο ανέρχεται στο 218,6% του ΑΕΠ για το 2009.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ