Σάββατο 27 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Στηρίζει και τον αγωγό ΤΑΠ

Τη θετική στάση της κυβέρνησης απέναντι σε έναν ακόμη αγωγό φυσικού αερίου που προωθούν οι ενεργειακοί κολοσσοί, τον ΤΑΠ (Trans Adriatic Pipeline ή TAP), επαναβεβαίωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης, που μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες συναντήθηκε την περασμένη Τετάρτη με μετόχους του ομίλου εταιρειών του αγωγού. Πρόκειται για τον τέταρτο αγωγό που θα περνά από την Ελλάδα. Ο σχεδιασμός του προβλέπει τη σύνδεσή του με το ελληνικό σύστημα στη Θεσσαλονίκη. Στο έργο συμμετέχουν η νορβηγική «StatoilHydro ASA» και ο ελβετικός όμιλος EGL, που εμφανίζονται να έχουν εξασφαλίσει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν και από το Ιράν. Στόχος είναι να το πάνε στην Ιταλία μέσω Αλβανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο υφυπουργός «υπογράμμισε ότι η σχετική επένδυση συμβάλλει, επίσης, θετικά στη διαμόρφωση εναλλακτικών διαδρόμων μεταφοράς αερίου και θα αντιμετωπιστεί με πλήρη διαφάνεια και σε εφαρμογή των σχετικών κανονισμών και κοινοτικών οδηγιών, καθώς εντάσσεται στην ίδια γενική προοπτική και διασφαλίζει αμοιβαία οφέλη για την ελληνική πλευρά». Η κυβέρνηση στηρίζει το έργο όπως και κάθε άλλο έργο του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ η ΕΕ το έχει επιλέξει ως έργο προτεραιότητας.

Ικανοποιημένοι έφυγαν από τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του ομίλου, ενώ συμφωνήθηκε η διατήρηση συστηματικής επικοινωνίας με το υπουργείο. Ο υφυπουργός είχε ξανασυναντηθεί με τους εκπροσώπους του ομίλου τον περασμένο Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ