Πέμπτη 1 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Πάγωμα» της χρηματοδότησης για σχολεία του εξωτερικού

Σοβαρά προβλήματα με τη χρηματοδότησή τους αντιμετωπίζουν τα ελληνικά σχολεία και τα τμήματα ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο Βέλγιο και την Ολλανδία καθώς παγώνει η χρηματοδότησή τους. «Σύμφωνα με εντολή του ΥΠΕΠΘ σας γνωρίζουμε ότι δεν εγκρίνεται καμία δαπάνη για τα ΤΕΓ BeNeLux για το 2010. Ως εκ τούτου, δεν θα δικαιολογηθεί καμία αγορά για λειτουργικές δαπάνες». Αυτή ήταν η ενημέρωση από το αρμόδιο γραφείο εκπαίδευσης, που σηματοδοτεί νέα προβλήματα για τα ΤΕΓ (τμήματα ελληνικής γλώσσας που λειτουργούν απογεύματα ή Σάββατα εκτός σχολικού ωραρίου).

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η περίπτωση του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας στη Χάγη. Το κτίριο που το στεγάζει για τους μήνες Γενάρη μέχρι και Ιούνη, κοστίζει 7.400 ευρώ, τα οποία θα έπρεπε να είχαν πληρωθεί μέχρι τις 24 Μάρτη. Τα χρήματα δεν έφτασαν, δημιουργώντας αναστάτωση στην εκεί ελληνική κοινότητα που αναγκάστηκε να διαπραγματεύεται για παράταση με το διαχειριστή του σχολείου. Τελικά η ελληνική κοινότητα της Χάγης προπλήρωσε το μισό ενοίκιο και περιμένουν ακόμα τα χρήματα από το υπουργείο...

Θυμίζουμε ότι στη μέγκενη των περικοπών βρίσκεται και η ελληνική εκπαίδευση στη Μ. Βρετανία όπου το 2010 μειώνεται δραματικά η χρηματοδότηση για το νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον εκεί σύλλογο εκπαιδευτικών, να προκύπτει πρόβλημα πληρωμής ενοικίων, κάλυψης απολύτως αναγκαίων εξόδων, πρόσληψης εκπαιδευτικών ειδικοτήτων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ