Παρασκευή 2 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΒΣΑ
Να διευρυνθούν οι παροχές του ΟΑΕΕ

Την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) να περικόψει από τους διαβητικούς ασφαλισμένους και συνταξιούχους τις ταινίες μέτρησης σακχάρου, καταγγέλλει με επιστολή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Ασφαλισμένη που κάνει δύο ενέσεις ινσουλίνης κάθε μέρα κατήγγειλε στην Ομοσπονδία ότι το Ταμείο τής χορηγεί μόνο 25 ταινίες το μήνα, από 150 που χορηγούσε.

Η ΟΒΣΑ σημειώνει στην επιστολή της προς τη διοίκηση του Ταμείου: «Μια τέτοια ενέργεια βάζει σε κίνδυνο τη ζωή των συγκεκριμένων ασθενών, αφού τους στερεί τη δυνατότητα της συνεχούς παρακολούθησης του σακχάρου. Αλλοι ασφαλισμένοι, που έχουν να πληρώσουν, οδηγούνται σε οικονομική αιμορραγία.

Αυτές οι περικοπές και άλλες που προωθεί το ΔΣ του Ταμείου σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση εντάσσονται στην πολιτική που μειώνει τη χρηματοδότηση στην Υγεία, που επιτρέπει στους φαρμακοβιομήχανους και στους ιδιοκτήτες των κλινικών και διαγνωστικών κέντρων να λεηλατούν τα Ταμεία».

Η Ομοσπονδία σημειώνει, επίσης: «Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την πολιτική της κυβέρνησης και της Διοίκησης του ταμείου, γιατί ενώ οι ασφαλισμένοι πληρώνουμε υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, οι παροχές ολοένα και υποβαθμίζονται. Σε πολλές περιοχές λείπουν γιατροί από πολλές ειδικότητες.

Είναι γνωστές οι ελλείψεις που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμο υλικό. Μεγάλα εμπόδια συναντάμε για διάφορες εξετάσεις. Πολλές δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένες γυναίκες για γυναικολογικές εξετάσεις με σύγχρονα μηχανήματα. Είναι γνωστή η ταλαιπωρία των συνταξιούχων ΕΒΕ, που, όπως και οι εργαζόμενοι, για να κλείσουν ένα ραντεβού στο ΙΚΑ πρέπει να περιμένουν 3 έως 4 μήνες.

Επίσης, σας θυμίζουμε ότι οι ασφαλισμένοι του Ταμείου είμαστε αποκλεισμένοι από κάθε οδοντιατρική κάλυψη, απαραίτητη για την υγεία των ασφαλισμένων.

Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ αισθανόμαστε έντονα την υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, απ' την ασκούμενη πολιτική, και την πίεση που μας ασκείται για να καταλήξουμε σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Κύριοι, απαιτούμε να ανακαλέσετε τις αποφάσεις, με τις οποίες μειώνετε ή υποβαθμίζετε τις όποιες παροχές, μας έχουν απομείνει.

Να πάρετε άμεσα μέτρα για οδοντιατρική κάλυψη των ασφαλισμένων.

Απαιτούμε Αποκλειστικά - Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, με έμφαση στην πρόληψη και ιδιαίτερη φροντίδα για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Κατάργηση του ιδιωτικού και εμπορευματοποιημένου τομέα της Υγείας.

Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ για τον τομέα της Υγείας, γιατί θεωρούμε ότι πληρώνουμε πολλά μέσω της φορολογίας μας στον κρατικό προϋπολογισμό και της συμμετοχής μας στον παραγόμενο κοινωνικό πλούτο.

Θεωρούμε άδικο να ξαναπληρώσουμε για κάτι που έχουμε ήδη ακριβοπληρώσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ