Παρασκευή 2 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΣΑΠ
Πάρτε μέτρα

Αφού ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, ΕΕΠ Β' - Γ' Εθνικής δεν πράττουν το αυτονόητο, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) οδηγήθηκε να τους (ξανα)ζητήσει να το πράξουν. Με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφ. Πιλάβιο, ζητάει να ληφθούν αυστηρά μέτρα - αποτροπής ή/και τιμωρίας για τις επιθέσεις κατά ποδοσφαιριστών - πριν θρηνήσουμε θύματα.

Αρχικά εκφράζει «ιδιαίτερα έντονο προβληματισμό για την ολοένα αυξανόμενη ένταση του φαινομένου της βίας στα ελληνικά ποδοσφαιρικά γήπεδα», αναφέροντας: «Το κακό όχι απλώς παράγινε αλλά ξεπέρασε κάθε όριο πλέον αφού είναι δεδομένο ότι με όλα όσα συμβαίνουν στα γήπεδα απειλούνται ευθέως πλέον ανθρώπινες ζωές».

Το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών επισημαίνει ότι για τα μέλη του «δε μιλά κανείς, παρά το γεγονός ότι κινδυνεύουν περισσότερο πλέον από κάθε άλλον και μάλιστα μέσα στον ίδιο τον εργασιακό χώρο τους, τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου». Και αναρωτιέται: «Ποιος θα διασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών; Πρέπει να θρηνήσουμε νεκρούς ποδοσφαιριστές για να ασχοληθούν σοβαρά οι ποδοσφαιρικές αρχές με τις, συστηματικές τώρα πια, επιθέσεις εναντίον τους»;

Ο ΠΣΑΠ, επισημαίνει πως τα φαινόμενα «δεν περιορίζονται σε μία ή δύο ομάδες αλλά έχουν γενικευθεί κατά τρόπο άκρως επικίνδυνο» και αναφέρεται όχι μόνο στις σωματικές επιθέσεις αλλά στη «"βροχή" από αντικείμενα που δέχονται, σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται στους ταραξίες της εξέδρας ενώ έχει φθάσει στο απροχώρητο κι η κατάσταση με τις βωμολοχίες που θίγουν επίσης με τρόπο βάναυσο προσωπικότητες, οικογένειες, ιερά κι όσια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ