Κυριακή 11 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΙΟΥΣΕΪΝ ΜΠΟΛΤ
Πόλεμος για το χρυσοφόρο ... άλογο

Οταν ο Ιρλανδός μάνατζερ Ρίκι Σιμς δήλωνε το 2008 ότι στόχος για τον Γιουσέιν Μπολτ είναι να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ έσοδα ετησίως, πολλοί πίστευαν ότι... έκανε πλάκα. Ο Μπολτ όμως με τα ασύλληπτα ρεκόρ, «πουλάει» σε τέτοιο βαθμό, που κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τις πιο εξωπραγματικές προβλέψεις. Κι αυτό γιατί τα ετήσια έσοδά του υπολογίζονται στο ποσό των 179 εκατ. ευρώ!

Μέσα σε μόλις μία διετία, ο Τζαμαϊκανός αθλητής των 100μ. και 200μ. φέρεται να λαμβάνει το ποσό των... 358 εκατομμυρίων ευρώ! Μάλιστα, θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που η εταιρεία που τον ντύνει, η PUMA έχει προχωρήσει στην ανανέωση συμβολαίου μαζί του. Ετσι ο Μπολτ, ο οποίος αμειβόταν με... μόλις 1 εκατ. ευρώ το χρόνο, τώρα θα λαμβάνει 4 εκατ. ευρώ για να φοράει τα ρούχα της γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών.

Aλλωστε, όπως είχε τονίσει και ο σύμβουλος επιχειρήσεων Ντένις Τσαγκ, σχολιάζοντας την περίπτωση Μπολτ, «οι αγωνιστικές επιδόσεις είναι το πρώτο βήμα. Τα πολλά λεφτά θα έρθουν από δραστηριότητες έξω από τον αγωνιστικό χώρο», δίνοντας το στίγμα του πώς λειτουργεί σήμερα το σύστημα του αθλητισμού.

Πιο ξεκάθαρη ήταν η άποψη της πρώην Ολυμπιονίκη Τζούλιαν Κάθμπερτ, η οποία συμβούλευσε τον Μπολτ: «Αν δεν αντιληφθεί τη σημασία του μάρκετινγκ τότε δε θα τα καταφέρει ποτέ», σημειώνοντας παράλληλα ότι εάν ήταν Αμερικανός θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα γι' αυτόν.

Ο πόλεμος για την καλύτερη επένδυση στο χρυσοφόρο... άλογο, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή έχει φουντώσει για τα καλά. Οπως άλλωστε έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν με άλλους αθλητές. Οσο πουλάει το είδωλο τόσο εκμεταλλεύσιμο είναι, προκειμένου κάποιοι να βγάλουν κέρδος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ