Παρασκευή 9 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Με ΔΕΗ και ΔΕΠΑ στη Γαλλία για «συνεργασίες»

Επαφές με γαλλικούς ενεργειακούς κολοσσούς είχε χτες η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη, συνοδευόμενη από τον επικεφαλής της ΔΕΗ Α. Ζερβό και τον επικεφαλής της ΔΕΠΑ Χ. Σαχίνη. Στις συναντήσεις με εκπροσώπους των εταιρειών GDF, SUEZ, EDF ENERGY, AREVA συζητήθηκε το ενδεχόμενο «στρατηγικής συνεργασίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου, στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της μεταφοράς φυσικού αερίου και άλλους.

Είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους επαφές, δύο εταιρειών που το Δημόσιο συμμετέχει σ' αυτές πλειοψηφικά, προκύπτουν από μια τυπική και γενικόλογη ανακοίνωση. Ταυτόχρονα, η άμεση εμπλοκή της κυβέρνησης στις επαφές δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να υπηρετήσει την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τις επιχειρηματικές συμφωνίες με κάθε τρόπο.

Η υπουργός συναντήθηκε και με τον ομόλογό της υπουργό Οικολογίας, Ενέργειας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Θαλασσών Ζ. Λ. Μπορλό, σχετικά με την προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και για τις διαπραγματεύσεις των Ηνωμένων Εθνών που θα γίνουν στο Μεξικό στο τέλος του χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ