Τρίτη 13 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ-Τ
Πρόωρα στην ανεργία, χωρίς κανένα δικαίωμα

Στην ανεργία, χωρίς κανένα δικαίωμα, πετά το ΥΠΠΟ-Τ, στις 30 του Απρίλη, δεκάδες ωρομίσθιους συμβασιούχους, ενώ προσλήφθηκαν το Μάρτη για να απασχοληθούν για 4 μήνες για 495 ώρες (από Μάρτη μέχρι Ιούνη).

Στη Θεσσαλονίκη, είναι περισσότεροι από 100 οι ωρομίσθιοι συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν στα μέσα Μάρτη με το συγκεκριμένο διαγωνισμό (προκηρύχθηκε 27/1/2010) μέσω ΑΣΕΠ και που στις 30 Απρίλη θα απολυθούν χωρίς να συμπληρώσουν ούτε καν 2 μήνες εργασίας. Την ίδια ώρα που το ΥΠΠΟ πετά πρόωρα στην ανεργία τους συγκεκριμένους, προκηρύσσει τις ίδιες θέσεις εργασίας με άλλο πρόγραμμα διάρκειας 1.320 ωρών, έως τις 31 Δεκέμβρη του 2010.

Οι ωρομίσθιοι συμβασιούχοι - φύλακες, στην πλειοψηφία τους, αλλά και εργάτες καθαριότητας και υπάλληλοι - προσλήφθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων για να καλύψουν μέρος της έλλειψης προσωπικού που υπάρχει και έχει οδηγήσει σε υπολειτουργία τα μουσεία και τις άλλες υπηρεσίες.

Οι συμβασιούχοι, με ευθύνη του ΥΠΠΟ-Τ, πετιούνται πρόωρα στην ανεργία, με αποτέλεσμα με ενάμιση μήνα εργασίας να μην έχουν το δικαίωμα να σφραγίσουν το βιβλιάριο Υγείας, να μην μπορούν να διεκδικήσουν άλλη θέση γιατί διέκοψαν την κάρτα ανεργίας κλπ. Με επιστολή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού, οι συμβασιούχοι ημερήσιοι και νυχτερινοί νυχτοφύλακες του Αρχαιολογικού και Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης σημειώνουν πως θα βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο, «με κομμένα χέρια όπως και τα αγάλματα που φυλάμε». Δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμη και σε ασφαλιστικά μέτρα, διεκδικώντας να εργασθούν για το σύνολο των ωρών εργασίας για τις οποίες προσλήφθηκαν μέσω του διαγωνισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ