Τετάρτη 14 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΘΕΣΣΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ»
Θέτει τους εργαζόμενους σε «διαθεσιμότητα»

Το πρόγραμμα διαθεσιμότητας βάζει σε εφαρμογή από σήμερα η εταιρεία «Θεσσαλικές Εκδόσεις ΑΕ», που εδρεύει στο Βόλο, «κυκλικά» και «σταδιακά» για τους 90 εργαζόμενους της επιχείρησης. Η εταιρεία εκδίδει την εφημερίδα «Θεσσαλία» και έχει το πρακτορείο διακίνησης του αθηναϊκού Τύπου.

Η εργοδοσία επιχειρώντας να κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων στην εφαρμογή των αντεργατικών σχεδίων της, επιστρατεύει εκβιασμούς και απειλές. Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, η εργοδοσία εκβιάζει τους τεχνικούς, πως αν δεν αποδεχτούν το μέτρο θα τους θέσει σε «καθεστώς επινοικίασης» και με την απειλή της απόλυσης αναγκάζει τους διοικητικούς υπαλλήλους να υπογράφουν ότι πήραν το δώρο του Πάσχα, χωρίς να το έχουν πάρει. Καταγγέλλει, επίσης, ότι «στο ίδιο μήκος κύματος, άλλοι εργοδότες δεν υλοποιούν τις Συλλογικές Συμβάσεις, στα Τρίκαλα δημοσιογράφοι εφημερίδας μένουν χωρίς μισθό και πληρώνονται με 100 ευρώ τη βδομάδα και στο Βόλο απολύονται εργαζόμενοι και συνδικαλιστές στο Τυπογραφείο του Αντωνίου».

Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι «σκοπός της εργοδοσίας είναι, μέσω της καθυπόταξης της συνείδησης των εργαζομένων και της καταρράκωσης της προσωπικότητάς τους, να δεχτούν όλοι οι εργαζόμενοι να προσφέρουν δώρο στην επιχείρηση ενάμιση μισθό και να δεχτούν την αλλαγή των εργασιακών σχέσεών της και η ίδια να αυξήσει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία της. Τονίζει, δε, ότι δυστυχώς, στις «μπίζνες» αυτές, έχει βρει πιστούς , «σιωπηλούς» συμπαραστάτες της διοίκησης της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας, που μέχρι τώρα δεν έχει εκδώσει ούτε μια ανακοίνωση και βρίσκει συμμάχους ορισμένους «μεγαλοδημοσιογράφους» - διευθυντικά στελέχη, που έχουν δεχτεί εκ των προτέρων τις διαθεσιμότητες. Προσθέτει ότι, σε αντίθεση με όλους αυτούς, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κι άλλοι αγωνιστές εργαζόμενοι αντιτάχθηκαν από την πρώτη στιγμή.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους και να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΜΕ θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για την παρεμπόδιση των αντεργατικών σχεδίων. Και προτείνει: Να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση της Ενωσης Συντακτών, του Σωματείου Τεχνικών για αποφάσεις άμεσων κινητοποιήσεων. Να εκφραστεί έμπρακτα η συμπαράσταση στον αγώνα τους από όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, γενικότερα από την εργατική τάξη της περιοχής, απ' όλα τα συνδικάτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ