Πέμπτη 15 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για ... «ηθικό πολιτιστικό τουρισμό»!

Στην εμβάθυνση και διεύρυνση της εμπορευματοποίησης του πολιτισμού μέσω σχετικών «τουριστικών προϊόντων», με την «ομπρέλα» του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις «Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Διαδρομές», στοχεύει το 2ο «φόρουμ» που οργανώνουν, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, το ΥΠΠΟ-Τ, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού του Λουξεμβούργου, έδρα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών.

Στη συνάντηση προσκλήθηκαν εκπρόσωποι όλων των οργάνων της ΕΕ, η ΟΥΝΕΣΚΟ, το ICOMOS (Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων - Τοποθεσιών), ευρωπαϊκά υπουργεία Πολιτισμού και... ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού. Ολοι αυτοί θα συζητήσουν για τις «πολιτιστικές διαδρομές» ως «πολύ σημαντικά εργαλεία» για την «αειφόρο ανάπτυξη», την «προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού» και... την «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση»!

Πιο συγκεκριμένα και ξεκάθαρα: «Θα εξετάσουν τα προβλήματα και νέους τρόπους διαχείρισης και χρηματοδότησής των πολιτιστικών διαδρομών, καθώς και οικονομικά πρότυπα για την προώθηση του προορισμού "ΕΥΡΩΠΗ" μαζί με εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα». Επίσης: «Θα συζητήσουν για τα σύγχρονα εργαλεία και τα τουριστικά προϊόντα των πολιτιστικών διαδρομών, αλλά και για τον ηθικό και υπεύθυνο τουρισμό που σέβεται τις τοπικές κοινωνίες και την πολιτιστική τους ταυτότητα (...)»! Επιπλέον, θα «αναλύσουν την πρόοδο του πολιτιστικού τουρισμού στην Ευρώπη, τις πολιτικές που συνδέονται με την πρακτική συνειδητοποίησης της ευρωπαϊκής ιθαγένειας στο πλαίσιο υλοποίησης των πολιτιστικών διαδρομών»! Ετσι, για μια ακόμη φορά, η ενίσχυση του κεφαλαίου στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμό, αποσκοπεί στην επιβολή του αντιδραστικού ιδεολογήματος περί «ευρωπαϊκής ιθαγένειας» ή «ταυτότητας», όπως εμφανίζεται σε άλλα σχετικά κείμενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ