Σάββατο 17 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΔΚΕ
«Πράσινο φως» στον «Καλλικράτη»

Το «πράσινο φως» στην ψήφιση του «Καλλικράτη» δίνει η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), παρά την προσπάθεια την προηγούμενη Τετάρτη της πλειοψηφίας (ΝΔ) να λανσαριστεί με δήθεν αντιπολιτευτικό προφίλ, προβάλλοντας επιμέρους διαφοροποιήσεις επί της νέας αντιλαϊκής μεταρρύθμισης. Σε επιστολή του προέδρου της, Ν. Κακλαμάνη προς τον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, ζητείται απλά χρόνος, ώστε να τακτοποιηθούν τα όποια εκκρεμή ζητήματα και να κατατεθεί αργότερα το σχετικό νομοσχέδιο. «Πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθούν αδυναμίες και προχειρότητες που διακρίναμε, κι ας κατατεθεί στη Βουλή αργότερα», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η επιστολή του Ν. Κακλαμάνη συνοδεύεται και από κείμενο κωδικοποιημένων προτάσεων και παρατηρήσεων συνολικά του ΔΣ επί του προσχεδίου, τα οποία δε θίγουν σε καμία περίπτωση το αντιλαϊκό περιεχόμενο του «Καλλικράτη», αντίθετα υπογραμμίζουν σημεία που - κατά την ΚΕΔΚΕ - θα ισχυροποιήσουν το εγχείρημα και θα κάνουν την μεταρρύθμιση περισσότερο αποτελεσματική. Διακαής, δηλαδή, πόθος και της ΚΕΔΚΕ είναι η θωράκιση του «Καλλικράτη», ώστε στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων, οι νέοι δήμοι και περιφέρειες να ασκήσουν αποτελεσματικότερα το ρόλο τους υπέρ της δράσης του κεφαλαίου και κατά των εργαζομένων.

Σ' αυτό το πλαίσιο, η ΚΕΔΚΕ στις προτάσεις της περιλαμβάνει σημεία, όπως: Να προσδιοριστούν τα ποσά επί των φόρων που θα εισπράττουν οι δήμοι. Να εξειδικευθούν οι πόροι του επιχειρησιακού σχεδίου «ΕΛΛΑΔΑ» που υποτίθεται θα χρηματοδοτήσει τον «Καλλικράτη». Να είναι διακριτές οι αρμοδιότητες των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης. Να μην ισχύσει το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των δημάρχων. Να μη μεταφερθεί η αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων στις Περιφέρειες και να διατηρηθεί ο ΕΣΔΚΝΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ