Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Θέλει ο υπουργός Τύπου να χορηγηθούν οι άδειες;

Ανοιχτό εξακολουθεί να παραμένει το θέμα της χορήγησης των ραδιοφωνικών αδειών του Νομού Αττικής, αφού και στη χτεσινή του συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν πήρε απόφαση για τις παρατηρήσεις του Δ. Ρέππα, που αφορούν στη μοριοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί σε έκτακτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας, μέχρι την ύστατη ώρα της λειτουργίας του ΕΣΡ με τη σημερινή του σύνθεση, δεν παύει να θέτει ζητήματα, προκειμένου να «μεταθέσει» την ευθύνη για τη χορήγηση ή μη των αδειών στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και ν' αποποιηθεί των ευθυνών του, για τη διατήρηση της ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Το υπουργείο Τύπου, με χτεσινό του έγγραφο ζητά από το ΕΣΡ να του στείλει τα συμπληρωματικά στοιχεία που έχει ζητήσει από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που έχουν υποβάλει αίτηση χορήγησης αδειών στο Νομό Αττικής. Ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας καθυστερεί όπως είναι πλέον φανερό τη χορήγηση των αδειών, αφού από το Σεπτέμβρη του 1999 το ΕΣΡ είχε προχωρήσει στη μοριοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών του Λεκανοπεδίου και είχε εκφράσει τη σύμφωνη γνώμη του. Προεκλογικά τότε ο Δ. Ρέππας είχε νομιμοποιήσει όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας.

Ο Δ. Ρέππας όμως και μετά από τις εκλογές συνεχίζει την ίδια πολιτική, θέτοντας εμπόδια στη χορήγηση των αδειών, με το αιτιολογικό ότι από τον έλεγχο νομιμότητας προέκυψαν νομικά ζητήματα για ορισμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς που έμειναν εκτός της λίστας των σταθμών που παίρνουν άδεια ή εκτός μοριοδότησης. Το τελευταίο διάστημα επιχειρεί να πιέσει το ΕΣΡ, να αποδεχτεί όλες τις παρατηρήσεις του, προκειμένου να εκδώσει τις άδειες, διαφορετικά, αφού δε θα έχει τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, επανειλημμένα τόνισε ότι θα γίνει επαναπροκήρυξη των αδειών. Τη δική του ευθύνη που δεν υπογράφει τις άδειες σύμφωνα με τη μοριοδότηση του ΕΣΡ, προφανώς γιατί δε θέλει να δώσει η κυβέρνηση άδειες, τη μεταθέτει με κάθε τρόπο και μέσο στο ΕΣΡ. Γιατί είναι φανερό ότι σε περίπτωση που το ΕΣΡ δεν υιοθετήσει όλες τις παρατηρήσεις του, ο υπουργός Τύπου θα ρίξει το «μπαλάκι» για τη μη χορήγηση των αδειών στο ΕΣΡ.

Με τις μελετημένες κινήσεις του, ο υπουργός Τύπου επιχειρεί να φέρει το ΕΣΡ σε δύσκολη θέση, ενώ ο ίδιος νίπτει τας χείρας του για τη ζούγκλα που επικρατεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Μια ζούγκλα που όπως φαίνεται θα «συντηρηθεί», αφού η κυβέρνηση δεν έχει καμιά διάθεση, λόγω των αλληλοσυμφερόντων να έρθει σε σύγκρουση με τους επιχειρηματίες των ΜΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό είναι αμφίβολο και εάν τελικά ακόμη και το «δάσος» των ανεξέλεγκτων κεραιών, που εδρεύουν στον Υμηττό, απομακρυνθούν από το σημείο αυτό και «μετακομίσουν» στην Πάρνηθα ενόψει της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ είναι αντίθετοι στη μεταφορά των κεραιών και ήδη έχουν αρχίσει να πιέζουν προς πάσα κατεύθυνση ο «ακανθώδης κήπος» των κεραιών τους να παραμείνει στον Υμηττό.

Το ΕΣΡ στη χτεσινή του συνεδρίαση για την παρουσίαση σκηνών φρίκης από δελτία ειδήσεων που μεταδόθηκαν από το STAR αποφάσισε την επιβολή σύστασης - κύρωσης. Επιστολή - σύσταση για το θέμα της προστασίας των ανηλίκων θα στείλει επίσης στους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ANTENNA, MEGA και STAR.


Κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ