Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Νέο χτύπημα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Μέρα με τη μέρα φθίνει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός
Μέρα με τη μέρα φθίνει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός
Το τελειωτικό χτύπημα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την απόφαση για κατάργηση των αυτόνομων προϋπολογισμών των λίγων Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, (ΕΑΚ), που έχουν απομείνει στη δικαιοδοσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, (ΓΓΑ).

Αυτά επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αθλητική Επιτροπή της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι «από δω και στο εξής η ΓΓΑ θα διαθέτει ένα γενικό προϋπολογισμό για τα ΕΑΚ όλης της χώρας και η εξεύρεση των υπόλοιπων αναγκαίων πόρων, είτε από επιχειρηματίες, είτε από το δήμο, είτε με επιβολή αντιτίμου χρήσης σε ερασιτεχνικά σωματεία και αθλούμενους, θα "σπρώχνει" και τις τελευταίες αθλητικές υποδομές της χώρας στην υποβάθμιση, στην εμπορευματοποίηση και κατ' επέκταση στην "αγκαλιά" των επιχειρηματικών συμφερόντων».

Σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η απόφαση στο ΕΑΚ Λάρισας, σημειώνεται: «Οι συνέπειες της πολιτικής υποβάθμισης, υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης που ασκείται όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ήδη είναι εμφανείς και θα επιδεινώσουν κι άλλο την κατάσταση για τα 50 και πλέον αθλητικά σωματεία και τους πάνω από 4.000 αθλούμενους που χρησιμοποιούν καθημερινά τους χώρους του ΕΑΚ Λάρισας. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζόμενων του ΕΑΚ Λάρισας, οι οποίοι είναι κατά πολύ λιγότεροι από τις λειτουργικές απαιτήσεις, η κατάσταση χειροτερεύει. Σε κάθε απογευματινή βάρδια στον πυρήνα Α΄, που συγκεντρώνεται η μεγαλύτερη μάζα των αθλουμένων της πόλης, αντιστοιχούν δυο και πολλές φορές ένας εργαζόμενος για να επιβλέπει, (Κολυμβητήριο, αίθουσα βαρέων, στάδιο Αλκαζάρ, κλειστό γυμναστήριο), ενώ δεν υπάρχει γιατρός και ιατρεία εξοπλισμένα. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στον πυρήνα Β΄ του ΕΑΚ Λάρισας, στη Νεάπολη».

Και συνεχίζει: «Η μεθόδευση αυτή σε συνδυασμό και με το υπόλοιπο αντιλαϊκό "τσουνάμι" μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου, θα υψώσει ακόμη μεγαλύτερα ταξικά τείχη στο δικαίωμα των εργαζόμενων και των παιδιών τους, εξαναγκάζοντάς τους να βάλουν το χέρι ακόμη πιο βαθιά στην τσέπη για άθληση. Θα μετατρέψει όσα ερασιτεχνικά σωματεία καταφέρουν να επιβιώσουν σε επιχειρήσεις, θα παραδώσει τις όποιες αθλητικές υποδομές έχουν απομείνει στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό με την μορφή που τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα από δικαίωμα, σε εμπόρευμα προς πώληση.

Πρόσφατο παράδειγμα για τις συνέπειες αυτής της πολιτικής αποτελεί το γεγονός της παράδοσης των γηπέδων τένις του πυρήνα Β', (Νεάπολη), στην "Γήπεδο ΑΕ" και στις αξιώσεις της έναντι των ερασιτεχνικών σωματείων της πόλης».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει: «Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους του χώρου, οι οποίοι είναι από τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής, τους "υγιείς παράγοντες" των σωματείων, τους αθλητές και τους εργαζόμενους γονείς τους, να αντισταθούν σε αυτή την αντιλαϊκή "λαίλαπα" που χτυπάει κάθε πτυχή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Να διεκδικήσουν δωρεάν Μαζικό Λαϊκό Αθλητισμό, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος και σε τέτοιο βαθμό που να εξυπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης, σχεδίασης και υλοποίησης αθλητικών υποδομών, στον οποίο να περάσουν όλες οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και αυτές που θα γίνουν για τους Μεσογειακούς αγώνες. Τους καλούμε να συστρατευτούν με το ταξικό εργατικό κίνημα της χώρας μας, το ΠΑΜΕ και να δώσουν αποφασιστική απάντηση με την συμμετοχή τους στην απεργία της 21-22 Απρίλη, για την απόκρουση της αντιλαϊκής "καταιγίδας", αλλά και για ν' ανοίξει η προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης, της Λαϊκής εξουσίας - οικονομίας, του σοσιαλισμού. Τώρα Παλλαϊκός ξεσηκωμός!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ