Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κλασική μουσική και κινηματογράφος

Σκηνή από τους «Φωτογράφους»του Ν. Κούνδουρου
Σκηνή από τους «Φωτογράφους»του Ν. Κούνδουρου
«Αποτέλεσμα της συστράτευσης των δυνάμεων του κινηματογραφικού χώρου», χαρακτήρισε το πρόγραμμα του εναλλακτικού δικτύου διανομής ταινιών «Filmcenter 2000» ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Μ. Ευστρατιάδης, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου.

Στις δυνάμεις αυτές συμπεριλαμβάνονται και η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η «Ορχήστρα των Χρωμάτων». Η τελευταία, μετά την επιτυχία της μουσικής συμμετοχής στην προβολή της ταινίας του Καζάν «Αμέρικα Αμέρικα», συνεχίζει τη συνεργασία της με το «Filmcenter 2000» με μία συναυλία μετά κινηματογραφικής προβολής (7/12), στο «Τριανόν - Filmcenter 2000». Θα προβληθεί η ταινία του Μπέργκμαν «Ο μαγεμένος αυλός», ενώ η «Ορχήστρα των Χρωμάτων» θα ερμηνεύσει άριες από το δημιούργημα του Μότσαρτ.

Η προβολή και η συναυλία εντάσσονται στο τετραήμερο που διοργανώνει το «Filmcenter 2000» (4-7/12), στο οποίο θα παρουσιαστούν τέσσερις ταινίες και τέσσερις συναυλίες κλασικής μουσικής. Εκτός λοιπόν του «Μαγεμένου αυλού», θα προβληθούν οι ταινίες: «Φαρινελί» του Ζεράρ Κορμπιό και συναυλία του συγκροτήματος μπαρόκ μουσικής «SINFONIA» (4/12), «Ο σολίστας» του Σκοτ Χικς με συναυλία της σολίστ Ελενας Χούντα (5/12) και «Το κόκκινο βιολί» του Φρανσουά Ζιράρ με συναυλία του συγκροτήματος «Κέλσος» (6/12).

Εγκαινιάζοντας τη συμμετοχή της στο «Filmcenter 2000», η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών διοργανώνει αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Νίκο Παπατάκη (1-3/12) στο «Τριανόν». Θα προβληθούν οι ταινίες του «Οι βοσκοί», «Η φωτογραφία» και «Ο ισορροπιστής», ενώ ο σκηνοθέτης θα τιμηθεί από την ΕΕΣ για τη συνολική κινηματογραφική προσφορά του σε ειδική εκδήλωση (2/12). Στις 8/12, η ΕΕΣ θα τιμήσει τον Νίκο Κούνδουρο με προβολή των ταινιών του «Οι φωτογράφοι» και της, ουσιαστικά άπαιχτης, «Vortex ή το πρόσωπο της Μέδουσας».

Εξάλλου, από 1-7/12 στη Θεσσαλονίκη και από 8-14/12 στο «Τριανόν - Filmcenter 2000» θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα με τίτλο «Το μετέωρο βήμα του μετανάστη», στο οποίο θα προβληθούν 13 ταινίες μεγάλου μήκους και 6 μικρού, από Ελλάδα και Ευρώπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ