Παρασκευή 23 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Απελάσεις και προκλήσεις με την άφιξη Μίτσελ

ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Οι πρώτες απελάσεις προς τη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο της εφαρμογής της νέας στρατιωτικής οδηγίας που χαρακτηρίζει «υποψήφιο για απέλαση τον οποιονδήποτε εντοπίζεται στη Δ. Οχθη και στην ανατολική Ιερουσαλήμ χωρίς τα απαραίτητα ισραηλινά έγγραφα», είναι γεγονός. Τα τελευταία 24ωρα δύο Παλαιστίνιοι βρέθηκαν μακριά από τα σπίτια τους.

Ο ένας, Αχμάντ Σάμπαχ, απελάθηκε στη Γάζα, αμέσως μετά την απελευθέρωσή του από τις ισραηλινές φυλακές όπου κρατούνταν τα τελευταία εννιά χρόνια, επειδή εκεί γεννήθηκε, σύμφωνα με την ταυτότητά του, παρά το γεγονός ότι η οικογένειά του ζει στη Δ. Οχθη όπως και ο ίδιος από τα μέσα της δεκαετίας του '90. Επίσης, ένας άλλος συμπατριώτης του, ο Σάμπερ Αλμπαγιάρι, βρέθηκε, για τον ίδιο λόγο, στη Λωρίδα της Γάζας όταν εξήλθε από τη Δ. Οχθη, όπου κατοικεί την τελευταία 15ετία, για να ζητήσει ιατρική βοήθεια σε ισραηλινό νοσοκομείο.

Οι εξελίξεις αυτές συμπίπτουν με τις νέες δηλώσεις Νετανιάχου, ο οποίος, επιμένοντας στην αδιαλλαξία, τονίζει ότι «δεν πρόκειται να σταματήσει ο εποικισμός στην ανατολική Ιερουσαλήμ, γιατί όλη η πόλη είναι η μελλοντική ισραηλινή πρωτεύουσα». Οι δηλώσεις αυτές λαμβάνουν επιπλέον βαρύτητα γιατί έγιναν λίγη ώρα μετά την άφιξη στο Ισραήλ, μετά από αρκετό καιρό, του Αμερικανού ειδικού απεσταλμένου Τζορτζ Μίτσελ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ