Κυριακή 25 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΔΙΕΘΝΗ
Μπριγάδα αλληλλεγύης στην Κούβα

Από τις περσινές εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο νησί της Επανάστασης
Από τις περσινές εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο νησί της Επανάστασης
Αναχωρεί σήμερα μπριγάδα αλληλεγγύης στην Κούβα, που διοργανώνει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας με τους Λαούς (ICAP).

Την μπριγάδα αποτελούν 6 αγωνιστές που θα συμμετάσχουν στην «Διεθνή Μπριγάδα της 1ης Μάη», προσφέροντας την εργασία τους στον αγροτικό τομέα στην επαρχία Ματάνζας. Οι μπριγαδίστες επίσης, θα συμμετάσχουν στις φετινές εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγία, στην Αβάνα, που θα αποτελέσει ηχηρή απάντηση του ενωμένου λαού στην προσπάθεια συκοφάντησης της Κούβας, με το γνωστό πρόσχημα της «καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

Επίσης, θα λάβουν μέρος στην Παγκόσμια Συνάντηση Αλληλεγγύης που πραγματοποιείται στις 2 Μάη και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι οργανώσεων από όλο τον κόσμο που στέκονται στο πλευρό του Νησιού της Επανάστασης.

Στη διάρκεια της 15ήμερης αποστολής, εκτός από την προσφορά εθελοντικής εργασίας, θα γίνουν και διάφορες εκδηλώσεις για τη γνωριμία με την πραγματικότητα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην Κούβα, ενημερώσεις για διάφορους τομείς, επισκέψεις σε χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, συναντήσεις με Επιτροπές Στήριξης της Επανάστασης, συνάντηση με τους συγγενείς των 5 Κουβανών αγωνιστών που βρίσκονται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ επειδή συνέβαλαν στην αποτροπή επιθέσεων από την αντεπαναστατική μαφία του Μαϊάμι, που στηρίζεται από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ.

Η δραστηριότητα των «Διεθνών Μπριγάδων της 1ης Μάη», που οργανώνονται από το ICAP, έχει ήδη ιστορία 5 ετών, στηρίζεται από χιλιάδες αγωνιστές φίλους της Κούβας, ενώ αποτελεί συνέχεια των πρώτων ομάδων αγωνιστών που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στη σοσιαλιστική Κούβα, αμέσως μετά τη θρυλική νίκη των Κουβανών στον Κόλπο των Χοίρων τον Απρίλη του 1961. Οι μπριγάδες στην Κούβα έχουν μακρά παράδοση και στη χώρα μας, όπου κάθε χρόνο πολλοί αγωνιστές έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αυτόν τον περήφανο λαό, που βρίσκεται εδώ και μισό αιώνα στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού, με τον απάνθρωπο πολύμορφο αποκλεισμό που του έχει επιβληθεί, και συνεχίζει να αντιστέκεται στηρίζοντας τη σοσιαλιστική του επιλογή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ