Πέμπτη 29 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Παράνομη η απεργία των τεχνικών ραδιοφώνου

Στο ρόλο του απεργοσπάστη, για μια ακόμη φορά, το ραδιόφωνο του «Σκάι»

Την πεπατημένη της δικαστικής οδού ακολούθησαν για μία ακόμη φορά οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών της Αθήνας, ζητώντας να κηρυχτεί η 48ωρη απεργία των τεχνικών του ραδιοφώνου, που ξεκίνησε χτες το πρωί, παράνομη. Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΕΤΕΡ (Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας) έγινε χτες το μεσημέρι στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο τελικά έκρινε την απεργία παράνομη.

Η απεργία των τεχνικών, που έγινε με αίτημα την υπογραφή νέων ΣΣΕ, μετά από την πρόταση των ιδιοκτητών (ΕΙΙΡΑ) για πάγωμα των μισθών και μηδενικές αυξήσεις, ξεκίνησε χτες στις 6 το πρωί. Λίγες ώρες αργότερα, η ΕΙΙΡΑ προσέφυγε στο δικαστήριο, προκειμένου η απεργιακή κινητοποίηση, όπως και κάθε απεργία που αποφασιστεί στο μέλλον, να κριθεί παράνομη. Μάλιστα, στο «βήμα» κατά των απεργών, βρέθηκε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου,

Το ρόλο του απεργοσπάστη και του υπονομευτή του αγώνα των τεχνικών, πήρε χτες για μία ακόμη φορά ο ραδιοφωνικός σταθμός «Σκάι». Αλλωστε, απεργοσπαστικούς μηχανισμούς ο «Σκάι» στήνει σε οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση, είτε των δημοσιογράφων, είτε των τεχνικών. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων μετέδιδε ειδήσεις μέσω της «Ντόιτσε Βέλε», ενώ στη χτεσινή απεργία των τεχνικών αναμετέδιδε το τηλεοπτικό του πρόγραμμα από τη ραδιοφωνική συχνότητα.

Ετσι, από το πρωί, παρακάμπτοντας την απεργία των τεχνικών, αναμετέδιδε το τηλεοπτικό του πρόγραμμα και συγκεκριμένα τις εκπομπές των Λυριτζή - Οικονόμου - Τσαπανίδου. Μάλιστα, από την εκπομπή της Π. Τσαπανίδου, έσπευσε ο ιδιοκτήτης Γ. Αλαφούζος να μιλήσει και να υπεραμυνθεί του απεργοσπαστικού μηχανισμού που έστησε, γιατί η ...ανάγκη για ενημέρωση του κοινού στις κρίσιμες μέρες της οικονομίας προέχει.

Στη συνέχεια, στις 2 το μεσημέρι, ο ραδιοσταθμός μετέδωσε το ειδησεογραφικό μαγκαζίνο με την Κ. Ακριβοπούλου. Ομως, την ώρα της εκπομπής, οι δημοσιογράφοι του σταθμού διάβασαν ψήφισμά τους στον «αέρα», με το οποίο δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους ηχολήπτες, χαρακτηρίζοντας «καταχρηστική» την αναμετάδοση του τηλεοπτικού προγράμματος του «Σκάι» από τη συχνότητα του ραδιοφώνου. Στο ψήφισμα ανέφεραν, επίσης, ότι «είναι δημοκρατικό και αναφαίρετο δικαίωμα η διαπραγμάτευση της συλλογικής σύμβασης εργασίας και η κατοχύρωση των θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα τώρα που η απελευθέρωση των απολύσεων και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων είναι προ των πυλών».

Την ίδια τακτική απεργοσπασίας, ακολούθησε και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Δίεση», μεταδίδοντας από το πρωί τις προγραμματισμένες εκπομπές, καθώς και τα δελτία ειδήσεων. Μάλιστα, την ώρα που ακόμη εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα, «ζωντανό» πρόγραμμα μετέδιδαν και όλα τα αθλητικά ραδιόφωνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ