Πέμπτη 29 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ»
Με ιλουστρασιόν περιτύλιγμα...

...η διαφοροποίηση των σχολείων και η εισαγωγή των «χορηγών»

Στο πλαίσιο της πολιτικής διάσπασης του ενιαίου προγράμματος του σχολείου, που ασπάζεται και συμμετέχει ο Δήμος Αθηναίων με το πρόγραμμα «Σχολεία! Πάμε Αθήνα», εντάσσεται το Β' Μαθητικό Φεστιβάλ «Schoοl fest 2010» που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μάη στο Ζάππειο. Πρόκειται για την παρουσίαση μιας σειράς εκδηλώσεων από σχολεία, οι οποίες φέρουν την ...υποστήριξη χορηγών ιδιωτών, σε μια σαφή προσπάθεια διείσδυσής τους στην εκπαίδευση.

Τη χορήγηση 3.700 ευρώ για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ ενέκρινε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο της πρωτεύουσας με τις ψήφους της πλειοψηφίας (ΝΔ) και της παράταξης του ΠΑΣΟΚ (πλην δύο συμβούλων της). Την αντίθεσή της εξέφρασε η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», κάνοντας σαφές ότι το πρόγραμμα «Σχολεία, πάμε Αθήνα» υποστηρίζει ξεχωριστές δράσεις για την εκπαίδευση, κόντρα στον ενιαίο χαρακτήρα που αυτή πρέπει να έχει, προωθώντας μάλιστα την κατηγοριοποίηση των σχολείων, καθώς ανάμεσα σε άλλα προβλέπεται και η βαθμολόγηση των δραστηριοτήτων που παρουσιάζουν. Την ίδια ώρα βέβαια που οι χορηγοί «αλώνουν» τα σχολεία και με τέτοια προγράμματα, περνώντας το μήνυμα της επιχειρηματικότητας, ο Δήμος Αθηναίων μπλοκάρει άλλες εκδηλώσεις μαθητών που «τυγχάνει» να μην έχουν «χορηγό», όπως έχει γίνει στο πρόσφατο παρελθόν.

Θυμίζουμε ότι κατά την παρουσίαση του προγράμματος «Σχολεία, πάμε Αθήνα» από τη διοίκηση του δήμου, το 2008, παρών ήταν και ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ως ο «χρυσός χορηγός» του. Στους έτερους χορηγούς περιλαμβάνονταν η «COSMOCAR», η «Εθνική Ασφαλιστική», η «Ευρωγνώση» και άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ