Παρασκευή 30 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
24ωρο
ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ ΠΑΝΟΣ
ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ ΠΑΝΟΣ
φωτό

Στη μνήμη του συντρόφου, αγωνιστή, γέννημα - θρέμμα της εργατικής τάξης, ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, η Στέλλα Φουντουλάκη προσφέρει 100 ευρώ για την ενίσχυση των αγώνων του ΠΑΜΕ.

***

φωτό

Στη μνήμη του ΠΑΝΟΥ ΓΕΡΑΜΑΝΗ, η γυναίκα του Ναυσικά Γεραμάνη προσφέρει 100 ευρώ στο "Ριζοσπάστη".

***

φωτό

Στις 10 Μάη 2010, κλείνει ένας χρόνος που ο κομμουνιστής ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ λείπει από την οικογένειά του και τους συντρόφους του.

Στη μνήμη του, αντί για χρονιάτικο μνημόσυνο, μαζί με λίγα λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βύρωνα, το ποσό των 200 ευρώ, σύμφωνα με την πάγια επιθυμία του.

Η συντρόφισσά του

Νίτσα Μαρκάτου

***

φωτό 2

H Αλίκη Κουτρούλη - Βαγγελάτου προσφέρει 110 ευρώ στη ΝΕ Ηλείας, για τα αγαπημένα της αδέρφια που έφυγαν από κοντά μας. Τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ (25.4.00) και τον ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ (3.3.'93). Υπήρξαν παλιοί ΕΠΟΝίτες της Αθήνας (Ζωγράφου) και φίλοι και ψηφοφόροι του ΚΚΕ μέχρι το θάνατό τους.

***

φωτό

Εφυγε πριν λίγες μέρες από κοντά μας η αγαπημένη συντρόφισσα ΚΟΥΛΑ ΚΑΡΑΚΗ. Γεννήθηκε στο χωριό Ασπρόγεια της Φλώρινας το 1932 όπου και μεγάλωσε. Προερχόταν από φτωχή εργατική οικογένεια και η ίδια βάδισε από νωρίς στα βήματα του αγώνα της οικογένειάς της. Ο πατέρας της ήταν μέλος του ΕΑΜ, ενώ τα δύο αδέρφια της ήταν μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού. Το 1947 προσχώρησε στον ένοπλο αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του λαού μας και έγινε μαχήτρια του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Το 1948 κυνηγημένη βρίσκεται στη Σερβία και στο Μπούλκες, όπου γνωρίζει τον μετέπειτα σύντροφό της στη ζωή τον Βασίλη. Από κει περνούν στην πρώην Τσεχοσλοβακία ως πολιτικοί πρόσφυγες. Η Κομματική οργάνωση εκεί αξιολογώντας την δραστηριότητά της και τα προσόντα της, της προτείνει να παρακολουθήσει την κομματική σχολή «Ν. Μπελογιάννης», και πράγματι την τελειώνει γνωστή με το ψευδώνυμο «Μίρκα». Αμέσως μετά, το 1954, γίνεται μέλος του Κόμματος προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη. Το 1955 παντρεύεται και δένει για πάντα τη ζωή της με το σύντροφο Βασίλη Καράκη, στην Τσεχοσλοβακία, με τον οποίο αποκτούν τρία παιδιά: δυό αγαπημένες θυγατέρες και ένα μονάκριβο γιο, που της έλαχε να κλάψει πρόωρα τον χαμό του. Επαναπατρίζονται το 1988 και εγκαθίστανται στην Κομοτηνή. Παρέμεινε ενεργό μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της. H σ. Κούλα υπήρξε πιστή στα ιδανικά του εργατικού και επαναστατικού κινήματος, αφοσιωμένη στο ΚΚΕ, στην πάλη για το σοσιαλισμό. Ξεχώριζε για τη σεμνότητα και την αντοχή της και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Ανήκε σε εκείνες και εκείνους που έμαθαν να μάχονται και να παραμένουν όρθιοι παρά τις αντιξοότητες. «Εσείς τώρα να συνεχίσετε τον αγώνα. Εγώ φεύγω» μας είπε με θάρρος λίγες μέρες πριν φύγει για πάντα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ
Στη μνήμη της ο σύζυγός της σ. Βασίλης Καράκης και οι κόρες τους, Ανθούλα και Αθανασία, προσφέρουν στη ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ 200 ευρώ.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Icon

ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΤΣΙΟΓΚΑΣ

ΚΟΥΛΑ ΚΑΡΑΚΗ
ΚΟΥΛΑ ΚΑΡΑΚΗ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ