Παρασκευή 30 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Πρωτομαγιά στον «902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM»

O «902 Αριστερά στα FM» διαμορφώνει το πρόγραμμά του το Σάββατο 1η Μάη για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Από τις 7 π.μ. ως τις 2 μ.μ. το δημοσιογραφικό δυναμικό του σταθμού παρακολουθεί, καταγράφει και μεταδίδει την εξέλιξη της πρωτομαγιάτικης απεργίας ως την κορύφωση των ταξικών απεργιακών συγκεντρώσεων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά και την υπόλοιπη χώρα.

Στις 8 π.μ. ακούστε μια εκπομπή για την Πρωτομαγιά του Σικάγου το 1886, όπως αναδεικνύεται από το βιβλίο των Ρίτσαρντ Μπόγιερ και Χέρμπερτ Μορέ «Η άγνωστη ιστορία του εργατικού κινήματος των ΗΠΑ». Επιμέλεια - παρουσίαση: Κλημεντία Πιερράκου.

Στις 10 π.μ. θα μεταδοθεί εκπομπή για την Εργατική Πρωτομαγιά του 1894 στην Αθήνα, αλλά και τη Ματωμένη Πρωτομαγιά του 1944 με τη θυσία των 200 κομμουνιστών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Στις 3 μ.μ. σειρά έχει εκπομπή για το ελληνικό και ξένο εργατικό, επαναστατικό τραγούδι. Επιμέλεια - παρουσίαση: Αλέξης Λαμπρίδης.

Στις 7 μ.μ. θα μεταδοθεί ένα σπάνιο μουσικό ντοκουμέντο. Η μεγάλη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη το καλοκαίρι του 1966 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Μαρία Φαραντούρη, Δημήτρης Μητροπάνος, Γιάννης Πουλόπουλος σε μια κορυφαία στιγμή της ελληνικής μουσικής ιστορίας. Ακούστε ακόμη μερικούς από τους πρωταγωνιστές της συναυλίας να μιλούν για τις αντίξοες συνθήκες, τις προσπάθειες ματαίωσης της εκδήλωσης, αλλά και τη θριαμβευτική ολοκλήρωσή της. Επιμέλεια - παρουσίαση: Πάρης Μήτσου - Αννα Μπούντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ