Παρασκευή 30 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΤ
Αβέβαιο το μέλλον τους

«Ερμαια» των κυβερνητικών σκοπιμοτήτων παραμένουν οι 1.047 συμβασιούχοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέσα στον Ιούνη και τον Ιούλη. Χτες, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Γ. Γαμπρίτσος, σε συνέντευξη Τύπου γι' αυτό το οξυμένο πρόβλημα, απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση, ενώ με μισόλογα αναφέρθηκε στο μέλλον της ΕΡΤ.

«Η διαδικασία με τους συμβασιούχους είναι σε εξέλιξη», ήταν η δήλωση του προέδρου της ΕΡΤ. Είπε, μάλιστα, ότι «οι συμβάσεις έργου έχουν θέση στην ΕΡΤ», σημειώνοντας, όμως, ότι δεν μπορεί να γίνουν όλοι μόνιμοι. «Σήμερα αξιολογούμε τις δυνατότητες που μας παρέχουν οι νόμοι σε συνάρτηση με τις ανάγκες μας και σε συνεργασία πάντοτε με την πολιτική ηγεσία», είπε. Επανέλαβε ότι θα υπάρξει έλεγχος για το ποιοι είναι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και πού δουλεύουν. Στην ΕΡΤ εργάζονται με συμβάσεις εργασίας 3.500 εργαζόμενοι (οι 757 είναι δημοσιογράφοι) και 1.047 με συμβάσεις έργου (347 δημοσιογράφοι).

Στους ...βραχυπρόθεσμους στόχους της διοίκησης είναι η «περικοπή της σπατάλης» και η εξοικονόμηση για το 2010 από αμοιβές προσωπικού, τροποποίηση επενδύσεων και μείωση κόστους των εσωτερικών και εξωτερικών παραγωγών, τουλάχιστον 25 εκατομμυρίων ευρώ. Οπως υποστήριξε ο Γ. Γαμπρίτσος, αυτήν τη στιγμή υπάρχει στην ΕΡΤ «μαύρη τρύπα» σωρευμένου χρέους των 110 εκατομμυρίων ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα προϋπολογισμένα έσοδα για το 2010, αυτά είναι 349 εκατομμύρια, τα οποία θα προέλθουν τα 300 εκατομμύρια από το ανταποδοτικό τέλος, τα 28 εκατ. από διαφημίσεις και 21 εκατομμύρια λοιπά έσοδα.

Ασάφεια υπήρξε και στις απαντήσεις τόσο για το πρόγραμμα της ΕΡΤ όσο και για το θέμα που έχει προκύψει με το αρχείο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, μέρος του οποίου έχει καταστραφεί. Πάντως, το Μάη θα γίνει επαναξιολόγηση της φυσιογνωμίας των καναλιών, ενώ υποστήριξε ότι «η ΕΡΤ δεν ανταγωνίζεται εμπορικά τα ιδιωτικά κανάλια καθώς δεν στοχεύει σε μεγάλο μερίδιο της διαφημιστικής πίτας».

Καλυπτόμενος στα ...προσωπικά δεδομένα απέφυγε να δώσει στοιχεία για τα «χρυσά συμβόλαια», ενώ για το πόσο κοστίζουν τελικά οι εξωτερικές (27 εκπομπές) και μεικτές παραγωγές (3 εκπομπές) στην ΕΡΤ, είπε ότι αφού συμβουλευτεί νομικούς τότε μόνο θα προχωρήσει στην ...ανακοίνωσή τους. Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε περί μείωσης του κόστους, ανέφερε ότι για το πανηγύρι της «Γιουροβίζιον» θα διατεθούν περίπου 600.000 ευρώ (το 2009 ξοδεύτηκαν 1.200.000 ευρώ), ενώ κατά 30% θα μειωθεί και το κόστος κάλυψης του Μουντιάλ σε σχέση με το «Euro» του 2008.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ