Παρασκευή 30 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ- ΕΜΠΟΡΟΙ
Κατεβάζουν τα ρολά στις 5 του Μάη

Αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα βάρβαρα μέτρα

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί ΕΒΕ, που την Τετάρτη 5 του Μάη κλείνουν τα καταστήματά τους και μαζί με την εργατική τάξη κλιμακώνουν τον αγώνα τους για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.

Την ώρα που η κρίση βαθαίνει και τα αδιέξοδα μεγαλώνουν, τονίζεται στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ) για το κλείσιμο των καταστημάτων, όλοι αυτοί που ευθύνονται για τη σημερινή δύσκολη κατάσταση, το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις που τα υπηρετούν, μας καλούν σε νέες θυσίες για να ανακάμψει δήθεν η οικονομία της χώρας. Ωστόσο, οι αυτοαπασχολούμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι και την περίοδο της «ανάπτυξης», ενώ το εισόδημα των μικρών ΕΒΕ λιγόστευε, τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου πολλαπλασιάστηκαν. Ακόμα:

  • Τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα έπαιρναν τη δουλειά των ΕΒΕ.
  • Οι τράπεζες θησαύρισαν από την τοκογλυφία σε βάρος τους.
  • Τα αντικειμενικά κριτήρια και η δημοτική φορολογία τους ξεζούμιζαν.
  • Ο ΟΑΕΕ πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, αφού οι κυβερνήσεις τον χρηματοδοτούσαν με το σταγονόμετρο.

Η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει ότι οι κυβερνώντες με την πολιτική τους «εκβιάζουν, προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν με την κατάσταση της οικονομίας, μας ζητάνε νέες θυσίες, παραπέρα υποβάθμιση του εισοδήματός μας, αρπάζουν στα γρήγορα ό,τι τα προηγούμενα χρονιά κατακτήσαμε με τη δουλειά μας και τους αγώνες μας», ενώ, όπως καταγγέλλει, «αυτοί που δημιούργησαν τα ελλείμματα και τα χρέη, μας καλούν να πληρώσουμε για τις φιλομονοπωλιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν σε βάρος μας».

Γνωρίζουμε, σημειώνει η ΠΑΣΕΒΕ, ότι «στόχος τους είναι να ξεπαστρέψουν τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ και να χαρίσουν τον τζίρο και τη δουλειά τους στις μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις. Γι' αυτό προσπαθούν να μας ενοχοποιήσουν σαν φοροφυγάδες προσπαθώντας να αποσπάσουν έτσι τη συναίνεση των εργαζομένων».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η ΠΑΣΕΒΕ στις μεθοδεύσεις - κοροϊδία της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, και καταγγέλλει την τακτική υπονόμευσης των αγώνων των ΕΒΕ. «Καταγγέλλουμε, τονίζει, την απόφαση της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ για κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων μετά τις 12.30 μ.μ., απόφαση που για μια ακόμα φορά αποδεικνύει ότι κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση, κάνουν ό,τι μπορούν για να μην υπάρξει ενιαία, δυναμική και αποτελεσματική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση».

Η Ελλάδα των αυτοαπασχολούμενων, των εργαζομένων και των φτωχών αγροτών - τονίζει η ΠΑΣΕΒΕ - δε χρεωστάει τίποτε στα μονοπώλια και την ΕΕ. Αν θέλουν να σώσουν την οικονομία, να πάρουν από τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Για τα λαϊκά στρώματα υπάρχει διέξοδος, είναι ο δρόμος ανάπτυξης που να ικανοποιεί τις ανάγκες του λαού. Είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας ενάντια στα μονοπώλια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο δρόμο του αντιμονοπωλιακού αγώνα η ελπίδα των μικρών ΕΒΕ (2013-11-21 00:00:00.0)
Στη μάχη για το πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων στις 16 Σεπτέμβρη (2013-09-08 00:00:00.0)
Η ματαίωση του «διαλόγου» ήταν αποφασιστική αντίδραση στα βάρβαρα μέτρα (2012-01-21 00:00:00.0)
Ολοι μαζί στις 23 του Φλεβάρη (2011-02-15 00:00:00.0)
Μεθοδεύουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας (2011-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ