Παρασκευή 30 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
Δε θέλουν να γίνονται ούτε εκδηλώσεις!

Παλικαρίσια απάντηση από εργαζόμενους και μαθητές που προσπάθησαν να τους αποτρέψουν από συμμετοχή ακόμα και σε πρωτομαγιάτικη εκδήλωση

Motion Team

Την αστείρευτη δύναμη και επικαιρότητα των μηνυμάτων της Εργατικής Πρωτομαγιάς τρέμει η μεγαλοεργοδοσία κι όλοι οι υπηρέτες του κεφαλαίου. Μέχρι και τις αφιερωμένες στην Εργατική Πρωτομαγιά εκδηλώσεις, που οι ταξικές δυνάμεις συνδιοργανώνουν με άλλους μαζικούς φορείς αναδεικνύοντας την πραγματική ταυτότητα και καταγωγή αυτής της μέρας και τσαλακώνοντας τη διαφήμιση της «μέρας των λουλουδιών» και «ευκαιρίας για εκδρομές», φοβούνται όπως επιβεβαιώνουν και όσα εκτυλίχθηκαν στο Κορωπί:

Στις κεντρικές εγκαταστάσεις της κατασκευαστικής εταιρείας ΕΔΡΑΣΗ - ΨΑΛΙΔΑ, είχε προγραμματιστεί χτες το πρωί και έγινε, πρωτομαγιάτικη εκδήλωση από το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας και την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Κορωπίου. Η εργοδοσία η οποία μάλιστα έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους από 3 έως 6 μήνες και ενώ η εκδήλωση ήταν σε εξέλιξη, κάλεσε την αστυνομία η οποία όχι μόνο ήρθε αλλά μπήκε με το περιπολικό και μέσα στο προαύλιο χώρο της επιχείρησης. Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές βέβαια όχι μόνο δεν έδωσαν στοιχεία και εξηγήσεις που απαιτούσαν οι αστυνομικοί αλλά τους ανάγκασαν να αποχωρήσουν.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στο νυχτερινό ΕΠΑΛ Κορωπίου όπου η διευθύντρια προκλητικά με βρισιές και σπρωξιές θέλησε να διώξει τους συνδικαλιστές της Γραμματείας Μεσογείων του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Κορωπίου από το προαύλιο του σχολείου παρότι ήξερε εδώ και μέρες ότι θα γίνει εκδήλωση ενόψει της Πρωτομαγιάς. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι προέτρεπε μαθητές και καθηγητές να συγκρουστούν με τους συνδικαλιστές. Καμία προσπάθειά της βέβαια δεν έπιασε τόπο και οι μαθητές - εργαζόμενοι δεν βρέθηκαν απλά και συνομίλησαν με την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών, αλλά αρκετοί από αυτούς γράφτηκαν και στα συνδικάτα των κλάδων που εργάζονται. Προφανώς εκνευρισμένη η διευθύντρια έφτασε στο σημείο να καλέσει την αστυνομία η οποία έσπευσε με ένα τζιπ και μηχανές της ομάδας «ΔΙΑΣ» λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης παρακολουθώντας τους συνδικαλιστές την ώρα που αποχωρούσαν!...

Οσα και όποια σχέδια τρομοκράτησης του λαού επιστρατευτούν για να επιβάλλουν πλήρη υποταγή στο πετσόκομμα που έχει ξεκινήσει σε δικαιώματα και κατακτήσεις, δε θα περάσουν: αυτό αποτελεί δέσμευση του ΠΑΜΕ και στόχο όλο και περισσότερων εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ