Τρίτη 4 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κοινή αγωνιστική δράση αγροτών και εργαζομένων

Σύσκεψη σήμερα στο Βασιλί, των ΔΣ Αγροτικών Συλλόγων των Φαρσάλων

Τα πολλά και πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αυτό το διάστημα, οι μικρομεσαίοι αγρότες, καθώς και το πρόγραμμα δράσης για το αμέσως επόμενο διάστημα θα συζητηθούν σε σύσκεψη εκπροσώπων των ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων της Επαρχίας Φαρσάλων, που οργανώνει σήμερα Τρίτη 4 Μάη, στις 8.30 το βράδυ, στο χωριό Βασιλί, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι «η επίθεση της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο στο εισόδημα και στα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων, είναι το ίδιο σκληρή και άγρια και στη μικρή και μεσαία αγροτιά».

Στη συνέχεια η ανακοίνωση επισημαίνει: «Το αγροτικό εισόδημα μειώνεται δραματικά, τα προϊόντα παραμένουν απούλητα στις αποθήκες, ή δίνονται σε εξευτελιστικές τιμές στους εμπόρους, αβεβαιότητα υπάρχει για το τι θα απογίνει η νέα σοδειά σε όλα τα προϊόντα μας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκοψε τις επιδοτήσεις στους πιο μικρούς αγρότες και συνεχίζει με τους υπόλοιπους, καθυστερεί την καταβολή της επιστροφής του ΦΠΑ, του φόρου πετρελαίου, της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους, στο ποιοτικό παρακράτημα των σιτηρών, επέβαλε για μια ακόμη φορά τα παράνομα χαράτσια για τη δήλωση καλλιέργειας του ΟΣΔΕ κ.ά., πόρους που δικαιούται και έχει ανάγκη ο μικρομεσαίος αγρότης για να συνεχίσει την αγροτική δραστηριότητα.

Το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων που φέρνει για ψήφιση ανοίγει το δρόμο για το πιο γρήγορο και βίαιο ξεκλήρισμα χιλιάδων φτωχών αγροτών τα αμέσως επόμενα χρόνια, για να συγκεντρωθεί η γη, η παραγωγή και οι επιδοτήσεις στους μεγαλοαγρότες. Την ίδια στιγμή με το προτεινόμενο Μητρώο, επιχειρηματίες σε μια σειρά δραστηριότητες μετατρέπονται σε αγρότες, ώστε να απολαμβάνουν φορολογικές απαλλαγές και μεγιστοποίηση των κερδών τους».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, να απαιτήσουν τα χρήματα που τους ανήκουν άμεσα ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την καλλιεργητική δραστηριότητα και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν αξιοπρεπή και βιώσιμο εισόδημα. Χρειάζεται να δοθεί αγωνιστική απάντηση με κοινή δράση των εργαζομένων, των αγροτών και επαγγελματιών για να αντιπαλέψουμε και να ανατρέψουμε τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ