Τετάρτη 5 Μάη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΣΔΕ
Χαράτσια και εκβιασμοί

Να πληρώσουν χαράτσια στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, αλλά να πληρώσουν εδώ και τώρα και τις οφειλές τους στους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) καλούνται εκβιαστικά οι αγρότες από την κυβέρνηση, προκειμένου να πληρωθούν τις επιδοτήσεις.

Και στις δύο περιπτώσεις, δημιουργείται πρόβλημα. Στην πρώτη περίπτωση, συνεχίζεται, για μια ακόμα χρονιά, η φάμπρικα με τα αυθαίρετα και παράνομα χαράτσια του ΟΣΔΕ. Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με επιδότηση μέχρι 10.000 ευρώ και οι συνταξιούχοι μέχρι 5.000 δε θα πληρώσουν, αλλά δε συμβαίνει ούτε και αυτό. Τα λεφτά δεν έχουν μπει στους λογαριασμούς τους και καλούνται να πληρώσουν 70 ευρώ τη δήλωση προκαταβολικά, ενώ κάποιες Ενώσεις τούς χρεώνουν ακόμα περισσότερα.

Στη δεύτερη περίπτωση, δημιουργείται για πρώτη φορά φέτος σοβαρό πρόβλημα για πολλές χιλιάδες αγρότες, αφού απαιτείται να έχουν πληρώσει τις οφειλές στους ΤΟΕΒ για να μπορούν να κάνουν την αίτηση καταβολής της επιδότησης. Κι εδώ πρόκειται για καθαρά εκβιαστική μεθόδευση. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έβγαλε πρόσφατα σχετική εγκύκλιο πατώντας στις αποφάσεις του ελέγχου υγείας της νέας ΚΑΠ για την πολλαπλή συμμόρφωση, όπως λέγεται. Ομως, πραγματικά δημιουργείται ένα νέο πρόβλημα, αφού αυτήν την περίοδο οι αγρότες δεν έχουν να εισπράξουν από πουθενά και τους βαρύνουν επιπλέον τα καλλιεργητικά έξοδα. Καλούνται να πληρώσουν χαράτσια ΟΣΔΕ και οφειλόμενα στους ΤΟΕΒ, για να πάρουν τις όποιες επιδοτήσεις από Δεκέμβρη και βάλε... Μεγάλο πρόβλημα, για παράδειγμα, έχει δημιουργηθεί στη Βοιωτία, όπου ο Οργανισμός Κωπαΐδας ζητάει να πληρωθούν όλες οι οφειλές, προκειμένου να δώσει τις σχετικές βεβαιώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ