Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «δίνουν» περιουσία στον τέως

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα για το θέμα της λεγόμενης «βασιλικής περιουσίας» αναζωπύρωσε τη συζήτηση για τις πραγματικές επιδιώξεις του πρώην βασιλιά. Η κυβέρνηση νόμισε ότι βρήκε την ευκαιρία για να ξανασηκώσει τη σημαία της «προοδευτικότητας» και να ανοίξει πάλι το μέτωπο με τη Νέα Δημοκρατία. Τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην προσπάθειά της να προωθήσει την αντιλαϊκή της πολιτική, δημιούργησαν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την κυβέρνηση, τον οποίο επιχείρησε να διασπάσει με αντιπερισπασμό.

Το μόνο θέμα που τίθεται προς συζήτηση είναι ότι ο πρώην βασιλιάς έχει αποκτήσει το δικαίωμα να μιλάει για περιουσία και να ζητάει την επιστροφή της, ενώ είναι γνωστό ότι αναφέρεται σε προϊόν λεηλασίας του ελληνικού λαού. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό το δικαίωμα του το έδωσαν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία που διαχειρίστηκαν την κυβερνητική εξουσία από το 1974 μέχρι σήμερα. Με τις ηθελημένες παραλείψεις τους κατά τη διάρκεια των αναθεωρήσεων του Συντάγματος άφησαν ανοιχτό το θέμα, πράγμα που εκμεταλλεύεται ο Γλύξμπουργκ.

Αν η κυβέρνηση θέλει έστω και τώρα να δώσει μια οριστική δημοκρατική λύση στο θέμα, έχει στα χέρια της τη διαδικασία της τωρινής αναθεώρησης του Συντάγματος. Ιδού η Ρόδος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ