Παρασκευή 7 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μην τυχόν θιχτεί το κεφάλαιο

Παπαγεωργίου Βασίλης

Με την ευκαιρία των απεργιακών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα, οι συμπρόεδροι του κόμματος «Η αριστερά» της Γερμανίας, Ο. Λαφοντέν και Λ. Μπίσκι, απηύθυναν μήνυμα στον ελληνικό λαό που διένειμε το εν Ελλάδι αδελφό τους κόμμα, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μήνυμά τους αποδίδουν την κατάσταση που επικρατεί στην «κακοδιαχείριση των μεγάλων επιχειρήσεων, των τραπεζών και των κυβερνήσεων». Αρα αυτό που χρειαζόμαστε είναι καλύτερους διαχειριστές... Ενδεχομένως όπως της Γερμανίας; Τι να κάνουν οι καλύτεροι διαχειριστές; Προτείνουν οι συμπρόεδροι: «Ρύθμιση των διεθνών χρηματιστικών αγορών και τελικά να τεθούν υπό δημοκρατικό έλεγχο οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα ταμεία. Απαγόρευση των ασφαλίστρων ομολόγων (CDS) και των κερδοσκοπικών πρακτικών, εισφορά ευθύνης περί χρηματοοικονομικής κρίσης όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ, την εφαρμογή του φόρου Τόμπιν επί των διεθνών χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Να επιβληθούν σαφείς κανόνες που να προσδιορίζουν το πεδίο δράσης των πρωταγωνιστών, των οικονομικών αγορών»... Ακόμα προτείνουν: «Να εξαλειφθούν τα λάθη του πρωτάρη της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ενωσης (...) μια αποτελεσματική, συντονιστική αρχή για την οικονομική και φορολογική πολιτική, μια ευρωπαϊκή οικονομική κυβέρνηση (...) Συνεργασία και αλληλεγγύη για αμοιβαίο όφελος, αυτό είναι το νόημα και ο σκοπός της ευρωπαϊκής πολιτικής και ένας τρόπος να λυθούν τα προβλήματα».

Με τέτοια «αριστερά» η ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία και «δεξιά», οι γνήσιοι δηλαδή εκπρόσωποι του ευρωενωσιακού κεφαλαίου και αυτό το ίδιο το κεφάλαιο, μπορούν να κοιμούνται ήσυχα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ