Κυριακή 16 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Η Τζεραλντίν Μακόρκραν, η πολυγραφότατη Βρετανίδα συγγραφέας, η οποία είχε γράψει πριν από δύο χρόνια την επίσημη συνέχεια του γνωστού ήρωα Πίτερ Παν με τίτλο «Ο Πίτερ Παν στα Πορφυρά», δημιουργεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μυθιστόρημα για εφήβους. Το «Λευκό σκοτάδι» είναι μία περιπετειώδης ιστορία, με χιουμοριστικές και παράλληλα οξυδερκείς, καυστικές περιγραφές της ηρωίδας για τους συνταξιδιώτες της, αλλά και τις εμπειρίες που αποκτά στο μυστηριώδες ταξίδι της στην Ανταρκτική. Η συγγραφέας θέτει ερωτήματα και διλήμματα, σχετικά με την ηθική, τη γενναιότητα, τη ζωή και το θάνατο. Το βιβλίο, ένα μυθιστόρημα μυστηρίου για την επιβίωση και τη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης, θα γοητεύσει τους νεαρούς (14 ετών και πάνω), και όχι μόνο, αναγνώστες.

Κεντρική ηρωίδα του μυθιστορήματος είναι η δεκατετράχρονη Σιμ, η οποία λατρεύει ό,τι έχει σχέση με την Ανταρκτική. Αυτό όμως που την έχει ενθουσιάσει περισσότερο είναι ο Κάπτεν Οουτς, ένας από τους εξερευνητές της αποστολής του Σκοτ στο Νότιο Πόλο το 1911, που χάθηκε στη λευκή ήπειρο. Ο Τίτο Οουτς έχει γίνει ο έμπιστος σύντροφος που αντικαθιστά την οικογένεια και τους φίλους της. Είναι ο σύμβουλός της, ο καθοδηγητής της, η αδελφή ψυχή της. Εκτός από τον καπετάνιο, ο μόνος που φαίνεται να νοιάζεται για την Σιμ είναι ο θείος Βίκτορ, ο οποίος μοιράζεται το ενδιαφέρον της για την Ανταρκτική και οργανώνει ένα ταξίδι εκεί.

Η ηρωίδα θα ζήσει μια περιπέτεια γεμάτη εκπλήξεις και μυστικά. Οφθαλμαπάτες, αυταπάτες, απάτες, το... φαινόμενο του «ήλιου του μεσονυχτίου», αλλά και τα πραγματικά σχέδια του θείου της. Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει και η αλήθεια φαντάζει αβέβαιη και αντιφατική, όπως το λευκό σκοτάδι της παγωμένης γης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ