Τρίτη 11 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΚΑΝΑΛΙ 1» ΠΕΙΡΑΙΑ
Απετράπη μηχανισμός απεργοσπασίας

Δυναμική περιφρούρηση του ΠΑΜΕ και των εργαζόμενων

Νέο απεργοσπαστικό μηχανισμό επιχείρησε να στήσει σε βάρος της απεργίας και των διεκδικήσεων των εργαζομένων ο δήμαρχος Πειραιά Παν. Φασούλας (ΠΑΣΟΚ). Αυτή τη φορά σε βάρος των τεχνικών (ηχοληπτών και ηλεκτρονικών) του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Κανάλι 1», οι οποίοι, όλοι μαζί, την περασμένη Παρασκευή, με απόφαση της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), βρίσκονταν σε 24ωρη απεργία. Οι τεχνικοί του σταθμού είναι απλήρωτοι για τους μήνες Μάρτη και Απρίλη, ενώ «κυλά» και ο Μάης.

Συγκεκριμένα, ενώ η απεργία είχε προκηρυχτεί, η διορισμένη από το δήμαρχο διοίκηση του σταθμού, έσπερνε φημολογίες ότι την Παρασκευή το βράδυ θα μεταδιδόταν ο αγώνας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Ρόλο τεχνικού «συγχρόνου εκπομπής» θα έπαιζε πληρωμένη από το δήμο, δημοτική υπάλληλος.

Ετσι πολύ πριν ξεκινήσει ο αγώνας, μέλη του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Νίκο Ξουράφη, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του σταθμού εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους και περιφρουρώντας την απεργία τους. Μαζί τους ήταν και ο Ηλίας Λαμπρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πειραιάς Αναγέννηση».

Από την πλευρά του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ κάλεσε στο «Κανάλι 1» το Σώμα Ειδικών Επιθεωρητών και ταυτόχρονα συγκάλεσε στις εγκαταστάσεις του σταθμού, έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της Ενωσης. Οι επιθεωρητές πραγματοποίησαν έλεγχο στο «Κανάλι 1» ενώ τελικά και χάρη στη δυναμική παρέμβαση και περιφρούρηση της απεργίας, ο αγώνας δε μεταδόθηκε.

Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Πειραιά καλεί τον δήμαρχο Πειραιά Παν. Φασούλα να πληρώσει άμεσα τα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων στο δήμο (Κανάλι 1, ΔΕΠΑΠ) που είναι απλήρωτοι, αντί να επιχειρεί απεργοσπασίες και ενέργειες τρομοκράτησης. Παράλληλα, καλεί και τους ίδιους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από το ταξικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ