Πέμπτη 13 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
«Σε λειτουργική ασφυξία το ΚΕΑΤ»

Συζητήθηκε στη Βουλή Ερώτηση του ΚΚΕ

Την κατάσταση «λειτουργικής ασφυξίας» στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), κατήγγειλε τη Δευτέρα, με Ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου, ζητώντας την άμεση κρατική επιχορήγηση για την απρόσκοπτη λειτουργία του και την ανάπτυξή του.

Αναφερόμενη στο ΚΕΑΤ, η υφυπουργός Υγείας Φ. Γεννηματά είπε ότι το Κέντρο «πέρασε» στο Δημόσιο το 1979 με την προϋπόθεση να αυτοχρηματοδοτείται. Ανέφερε ότι για φέτος «εξασφαλίστηκε το ποσό των 300.000 ευρώ για τις δαπάνες του Κέντρου» και σημείωσε ότι «συγκροτήθηκε επιτροπή με σκοπό την αποτύπωση των αναγκών του κόστους και των ελλειμμάτων του ΚΕΑΤ». Επίσης δήλωσε ότι: «θα εργαστούμε στην κατεύθυνση της αλλαγής του οργανισμού του ΚΕΑΤ».

«Η όποια μετατροπή του, το 1979, σε κέντρο δημοσίου δικαίου ήταν ναρκοθετημένη με τη νάρκη ότι πρέπει να εξασφαλίζει ίδιους πόρους», τόνισε, ανταπαντώντας, ο Ν. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας πως «τα προβλήματα αποδιάρθρωσης και περιθωριοποίησης παραμένουν» και «έχουν οδηγήσει σε μια λειτουργική ασφυξία». Επισήμανε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των επί συμβάσει εργαζομένων» και οι προσλήψεις με ελαστικές μορφές εργασίας, τονίζοντας συνολικά πως το ΚΕΑΤ «έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης των τυφλών». Ο βουλευτής του ΚΚΕ συνέχισε, λέγοντας πως «χρειάζεται πανελλαδική αναβάθμιση, ολοκληρωμένη δομή και στη δικτύωση της υποδομής», καθώς και «πλήρη επαρκή χρηματοδότηση για το σύνολο της μισθοδοσίας και των λειτουργικών δαπανών». Σε αυτό το στόχο, σημείωσε, «κρίκος είναι η εξασφάλιση ενιαίας εργασιακής σχέσης του προσωπικού», αλλιώς «οποιαδήποτε αναζήτηση ρυθμίσεων θα κινείται στην κατεύθυνση της αγοράς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ