Πέμπτη 13 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Παρεμβάσεις - άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα

Παρεμβάσεις αναμόρφωσης του κέντρου της Αθήνας που θα συνοδεύονται με αλλαγές χρήσεων γης έτσι ώστε να διευκολύνουν τις μπίζνες του μεγάλου κεφαλαίου ετοιμάζει η κυβέρνηση μέσω της Εταιρείας «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεων ΑΕ», όπως άλλωστε δείχνει και η αντίστοιχη εμπειρία ανάλογων «επιχειρήσεων» που έγιναν στην Ερμού και στου Ψυρρή. Κι όλα αυτά με πρόσχημα την αναβάθμιση του Κέντρου της πρωτεύουσας και την ανάδειξή του σε περιοχή κατοικίας και πολιτισμού, ένα πρόσχημα που μπορεί να αξιοποιηθεί και για την απομάκρυνση των μεταναστών από αυτό στους οποίους επιχειρείται να χρεωθεί η άσχημη εικόνα που παρουσιάζει και φυσικά οφείλεται στην πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις του Δήμου. Ειδικότερα χτες, παρουσία της υπουργού Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, ανακοινώθηκαν:

  • Η εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση της Λ. Βασιλίσσης Ολγας η οποία θα πεζοδρομηθεί και θα ενοποιεί το Ζάππειο, τον Εθνικό Κήπο και τον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπείου.
  • Η προώθηση αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για την ανάπλαση της πλατείας Θεάτρου, που θα συνοδευτεί και από πρόγραμμα για το άνοιγμα στην «επιχειρηματικότητα» και στην «κατοικία» της περιοχής που ονομάζεται «Γεράνι» και περικλείεται από την Ομόνοια και τις οδούς Αθηνάς - Ευριπίδου - Επικούρου - Πειραιώς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ