Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Καταδικάζει την ποινικοποίηση των εργατικών λαϊκών αγώνων

MotionTeam

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, καταδικάζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» την επιχείρηση ποινικοποίησης των εργατικών και λαϊκών αγώνων από το κόμμα «Δράση» του πρώην υπουργού της ΝΔ και μετέπειτα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Μάνου με την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του ΠΑΜΕ για την οργάνωση απεργιακών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει ότι εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια ΣΕΒ, κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων που υπηρετούν την πλουτοκρατία, των κάθε λογής απολογητών της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής, να χτυπήσουν το καθ' όλα νόμιμο δικαίωμα των εργαζομένων να αντιστέκονται οργανωμένα στην επιβολή της. Καλεί τους εργαζόμενους, όλο το λαό να αποκρούσουν την επικίνδυνη κλιμάκωση της ποινικοποίησης και καταστολής των εργατικών και λαϊκών αγώνων.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της σχετικής ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιχείρηση ποινικοποίησης των εργατικών και γενικότερα των λαϊκών αγώνων από το κόμμα "Δράση" του πρώην υπουργού της ΝΔ και μετέπειτα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Μάνου, με την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του ΠΑΜΕ για την οργάνωση απεργιακών και γενικότερα αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Η προκλητική και θρασύτατη αυτή ενέργεια, εκδηλώνεται σε μια περίοδο όπου εκτυλίσσεται μια άνευ προηγουμένου σφοδρή αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση της πλουτοκρατίας, της οποίας γνωστό και διακεκριμένο στέλεχος είναι και ο Στ. Μάνος, προκειμένου να αφαιρέσει όποια δικαιώματα έχουν απομείνει στους εργαζόμενους, να μην αφήσει κυριολεκτικά «πέτρα πάνω στην πέτρα».

Εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια του ΣΕΒ, της κυβέρνησης - δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η επαίσχυντη αυτή μηνυτήρια αναφορά καλύφθηκε πολιτικά από τον εκπρόσωπό της - των πολιτικών κομμάτων που υπηρετούν την πλουτοκρατία, των κάθε λογής απολογητών της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής, να συκοφαντήσουν και κυρίως να χτυπήσουν το καθ' όλα νόμιμο δικαίωμα των εργαζομένων να αντιστέκονται οργανωμένα στην επιβολή της.

Αποτελεί κρίκο μιας αλυσίδας μηνύσεων και διώξεων κατά πρωτοπόρων εργατών και αγωνιστών του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, με στόχο να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και του λαού και να υποταχθεί στις βάρβαρες ορέξεις της πλουτοκρατίας. Σε αυτό αποσκοπούν και η πρόσφατη αίτηση της εργοδοσίας του Καζίνο της Πάρνηθας για την άρση της συνδικαλιστικής προστασίας της προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου Γεωργίας Φλούδα και του πανελλαδικού σωματείου τεχνικών επιτραπέζιων παιγνίων Αριστομένη Τσουραπά, ώστε να προχωρήσει στην απόλυσή τους, καθώς και η κλήση εκπαιδευτικών σε απολογία, επειδή συμμετείχαν στην απεργία που καλούσε το ΠΑΜΕ.

Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, όλο το λαό να αποκρούσουν αποφασιστικά και οργανωμένα την επικίνδυνη κλιμάκωση της ποινικοποίησης και καταστολής των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Καλεί ιδιαίτερα τους νομικούς να πάρουν θέση, να καταδικάσουν τις διώξεις και να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ