Σάββατο 15 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»
Σύσκεψη για τις απεργίες

Την Τρίτη στις 11 π.μ. στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ

Με δύο 24ωρες πανελλαδικές απεργίες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στις 20 και 31 Μάη οι ναυτεργάτες κλιμακώνουν τους αγώνες τους για να προστατεύσουν τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα που βάλλονται στο σύνολό τους από τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, για να κερδίζουν οι εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο.

Με την απελευθέρωση των εσωτερικών θαλάσσιων συγκοινωνιών που προωθεί η κυβέρνηση, τα καράβια μετατρέπονται σε κάτεργα όπου θα κυριαρχεί η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, ενώ με το Ασφαλιστικό ανατρέπει τις κατακτήσεις των ναυτεργατών για τους όρους και προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, λεηλατεί το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ.

Για την καλύτερη προετοιμασία των απεργιακών κινητοποιήσεων η αγωνιστική παράταξη «Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση» διοργανώνει σύσκεψη την Τρίτη 18 Μάη στις 11 το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ.

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καλούν τους ναυτεργάτες στις 20 Μάη σε προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη και να δώσουν αποφασιστικά το μαζικό τους «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, που στον Πειραιά θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.

Τους νέους απεργιακούς αγώνες των ναυτεργατών έχουν ήδη ανοίξει τα πληρώματα των ρυμουλκών, ναυαγοσωστικών, καθώς χτες ήταν η δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας τους, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Την απεργία κήρυξε η Πανελλήνια Ενωσή τους (ΠΕΠΡΝ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ