Τρίτη 18 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Θα 'ναι μακριά

Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στον τραγουδοποιό Μάνο Ξυδούς, που «έφυγε» πρόσφατα, θα μεταδώσει σήμερα στις 19.00 η εκπομπή της τηλεόρασης του «902» «δεν άνθισαν ματαίως». Για τον Μάνο μιλούν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Δημήτρης Φεργάδης και ο Θανάσης Χουλιαράς από το συγκρότημα «KolektiVa».

Ο Μάνος Ξυδούς έβαλε τη σφραγίδα του στην ελληνική μουσική σκηνή, μένοντας συνεπής στην ποιότητα και στην ουσία, ενώ αποδείκνυε και την ευαισθησία του στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, δίνοντας δυναμικό «παρών» σε εκδηλώσεις διεκδίκησης και αλληλεγγύης, καθώς και σε Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Παράλληλα, παρουσίαζε και την εκπομπή «Κόκκινα Παράσιτα», στον «902 Αριστερά στα FM».

Γεννήθηκε στις 15 Μάη 1953 στους Αγ. Αναργύρους και φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών. Παράλληλα, με τις σπουδές μάρκετινγκ, έπαιζε μουσική ως DJ στις «Καρυάτιδες» (Πλάκα). Εργαζόταν, ήδη, στη ΜΙΝΟΣ - ΕΜΙ ως διευθυντής μάρκετινγκ και παραγωγός, έχοντας κερδίσει αρκετούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, όταν συναντήθηκε με τους «Πυξ Λαξ». Ηδη είχε μεγάλη επιτυχία με τους «Dreamer and the fool moon» και το αγγλόφωνο τραγούδι «Sandrina», που είχε ανέβει στις πρώτες θέσεις των καταλόγων πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Μετά τη διάλυση των «Πυξ Λαξ» ακολούθησε προσωπική πορεία, συνεργαζόμενος με πολλούς καλλιτέχνες, όπως οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, «Οναρ», Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας. Τελευταίο του άλμπουμ «Τ' αστέρια θα 'ναι πάντα μακριά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ