Τετάρτη 19 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ψήφος κι ενάντια στον εκφυλισμό

Αλλεπάλληλα κρούσματα εκφυλισμού και προετοιμασία του εδάφους για νοθεία, από ΔΑΠ και ΠΑΣΠ

Την ίδια ώρα που η επίθεση στα δικαιώματα των φοιτητών και των σπουδαστών εντείνεται οι παρατάξεις του δικομματισμού (και όχι μόνο) συνεχίζουν το δρόμο του εκφυλισμού και της διάλυσης του κινήματος.

Οι δυνάμεις του ΜΑΣ στο ΤΕΙ Πάτρας καταγγέλλουν τα «καθιερωμένα και σκηνοθετημένα» «γεγονότα μεταξύ των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ»: «Μετά από υβριστικά - γηπεδικά συνθήματα, σεξιστικού περιεχομένου ακολούθησε κυνηγητό μεταξύ τους μέσα και έξω από το ΤΕΙ. Τα γεγονότα αυτά είναι, όχι μόνο μακριά από τα συμφέροντα και τις ανάγκες των σπουδαστών, αλλά έχουν ως σκοπό:

  • Να δημιουργήσουν αηδία, να τους ωθήσουν σε αποστροφή και αποχή από τις φοιτητικές Εκλογές, κάτι που με σχέδιο κάνουν όλες τις προηγούμενες ημέρες.
  • Να εντείνουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης για "τη σαπίλα των πολιτικών", "ότι οι πολιτικοί φταίνε για την κατάσταση που ζούμε σήμερα, οι 300 της Βουλής" κτλ.».
ΔΑΠ και ΠΑΣΠ πρωταγωνιστούν στη διάλυση

Η ΔΑΠ στην Κοινωνική Θεολογία της Αθήνας - και φέτος - απαιτεί τα λευκά να καταμετρώνται υπέρ της πρώτης παράταξης, δηλαδή υπέρ της! Το ίδιο έκανε και πέρσι. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει το γεγονός και δε νομιμοποιεί κανένα αποτέλεσμα στην Κοινωνική Θεολογία. Στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας, η Γραμματεία μοίρασε στις παρατάξεις και συμπληρωματικούς εκλογικούς καταλόγους με «φοιτητές» που είχαν πρωτοεγγραφεί όταν τα ΤΕΦΑΑ ήταν ακόμα «γυμναστικές ακαδημίες» (πριν το 1984!!) δείχνοντας ότι κάποιες δυνάμεις έχουν σκοπό να κινητοποιήσουν... ακόμα και τα «δέντρα» για να ψηφίσουν για φοιτητικούς συλλόγους.

Στην Αρτα, στη ΣΔΟ, η ΔΑΠ απαιτεί, επειδή έχει αυτοδυναμία στη σχολή να έχει αυτοδυναμία και στην εφορευτική επιτροπή, καταργώντας, στην ουσία, το αδιάβλητο της διαδικασίας. Η ΠΑΣΠ ...αντιπροτείνει να συμμετέχουν και οι άλλες παρατάξεις στην εφορευτική, αλλά με πλειοψηφία της ΔΑΠ. Μιλάμε για κατάργηση ακόμα και των στοιχειωδών προϋποθέσεων για μια εκλογική διαδικασία! Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η γραμματεία, μέχρι χτες, αρνιόταν να δώσει τους εκλογικούς καταλόγους, επειδή δεν έχει βγει εφορευτική. Παραδείγματα με ...προτάσεις για «αυτοδύναμες» εφορευτικές επιτροπές υπάρχουν και στο πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο και απ' την ΔΑΠ και απ' την ΠΑΣΠ.

Στο Μεσολόγγι η κατάθεση των ψηφοδελτίων και εκλογικά ΔΣ δε γίνονται στη σχολή, αλλά στα τοπικά γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! Μάλιστα, στη ΣΤΕΦ Μεσολογγίου (καινούρια σχολή), με αφορμή διάφορα «κωλύματα», δε θα γίνουν εκλογές, με ευθύνη των παρατάξεων ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΑΡΕΝ. Στο Φυσικό στα Γιάννενα, μέχρι χθες, η ΔΑΠ δεν εμφανιζόταν στο προεκλογικό ΔΣ. Τέλος, στα Γιάννενα, σε όλο το πανεπιστήμιο, μέχρι χθες, υπήρχαν «διαφωνίες» ακόμα και για το στοιχειώδες: Να έχουν το ίδιο σχήμα τα ψηφοδέλτια!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ