Παρασκευή 21 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
«Ελεύθερα» στα φροντιστήρια

«Πάγωμα» των διδάκτρων στα έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα που έχουν διαμορφωθεί όλα τα τελευταία χρόνια από τους σχολάρχες επιχειρηματίες, προβλέπεται με τροπολογία που κατέθεσε χτες το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο νομοσχέδιο περί απλοποίησης διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, ορίζεται πως τόσο για την πρώτη τάξη των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων όσο και για τις υπόλοιπες τάξεις τα δίδακτρα δε θα πρέπει να αυξηθούν σε σχέση με τα δίδακτρα της ίδιας τάξης που ίσχυαν κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά. Διευκρινίζεται, ακόμη, ότι οι γονείς δεν θα πρέπει να κληθούν να καταβάλουν υψηλότερα δίδακτρα με δικαιολογίες όπως αύξησης των ωρών διδασκαλίας. Τα κόμιστρα μεταφοράς των μαθητών μπορούν να αυξηθούν μέχρι 40 ευρώ για κάθε μαθητή για όλο το χρόνο.

Την ίδια στιγμή, ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί να καλλιεργήσει εντυπώσεις ότι δήθεν ενδιαφέρεται για το εισόδημα των εργαζομένων, εκεί όπου το ταξικό σύστημα εκπαίδευσης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη συντριπτική πλειοψηφία των γονιών και των μαθητών, μην αφήνοντας επιλογές, δηλαδή στους παιδικούς σταθμούς, στα κάθε είδους φροντιστήρια και τις ιδιωτικές επαγγελματικές σχολές δεν προβλέπει καμία ρύθμιση, αφήνοντας τους ιδιοκτήτες να διαμορφώσουν τα δίδακτρα ελεύθερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ