Κυριακή 23 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο «εξολοθρευτής»

Και όμως, είναι αλήθεια.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέκτησε πρόσφατα έναν ακόμη θαυμαστή στο πρόσωπο του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ!

«Βλέπετε τι συμβαίνει στην Ελλάδα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Σακραμέντο ο Σβαρτσενέγκερ, ανακοινώνοντας μια σειρά σκληρών μέτρων, καθώς η Πολιτεία της Καλιφόρνιας βρίσκεται αντιμέτωπη με έλλειμμα 19,1 δισ. δολαρίων.

Στις ΗΠΑ, οι κυβερνήτες των Πολιτειών έχουν το δικαίωμα να εφαρμόζουν πρόσθετα μέτρα, επιπλέον εκείνων που αποφασίζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση των οικονομικών τους προβλημάτων. Αυτό προβλέπει ο αμερικανικός... «Καλλικράτης».

Στο πλαίσιο αυτών των αρμοδιοτήτων ο Σβαρτσενέγκερ ανακοίνωσε περικοπές 12,4 δισ. δολαρίων για τα δύο προσεχή οικονομικά έτη, φορτώνοντας τα βάρη της λιτότητας στους πάμπτωχους της πλούσιας πολιτείας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές οι περικοπές έρχονται να συμπληρώσουν το πρόγραμμα πολυετούς λιτότητας που ισχύει εδώ και ένα χρόνο στην Καλιφόρνια και το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων την απόλυση 20.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Ομως, δεν είναι μόνοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που υφίστανται τις συνέπειες των μέτρων του Κυβερνήτη Σβαρτσενέγκερ. Οι περικοπές ύψους 83,4 δισ. δολαρίων στον προϋπολογισμό 2010-2011 αφορούν την κατάργηση του προγράμματος πρόνοιας και πολλά προγράμματα παιδικής φροντίδας, καθώς και την περικοπή κατά 60% της χρηματοδότησης των υπηρεσιών που αφορούν ψυχικές διαταραχές.

Εξω από την αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου, διαδηλωτές φώναζαν κατά του Σβαρτσενέγκερ: «Ντροπή σου». Μεταξύ των διαδηλωτών βρέθηκαν και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Μπορεί ο πρώην «ηθοποιός» Σβαρτσενέγκερ να αποδοκιμάζεται για την πολιτική του, όμως επιβεβαιώνει απολύτως τον τίτλο μιας από τις δημοφιλέστερες ταινίες του: «Ο εξολοθρευτής»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ