Τετάρτη 26 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Μπορσαλίνο και ... Σία

Και η αποψινή τηλεοπτική βραδιά είναι απ' αυτές που καλύτερα να αποφύγετε να παρακολουθήσετε οτιδήποτε και αντί να μείνετε μέσα να επιλέξετε, ίσως, έναν νυχτερινό περίπατο.

Ομως, αν δεν έχετε κάτι άλλο να κάνετε, μπορείτε να δείτε τη συνέχεια της κλασικής ταινίας «Μπορσαλίνο», γεμάτη δράση και με τη γοητευτική παρουσία του Αλέν Ντελόν, την ταινία του Ζακ Ντερέ «Μπορσαλίνο και Σία». Ο βασιλιάς του υπόκοσμου Ρος Σινφρέντι ορκίζεται να εκδικηθεί εκείνον που προκάλεσε το θάνατο του καλύτερού του φίλου. Με την πρώτη ευκαιρία εξολοθρεύει τον υπεύθυνο που δουλεύει για λογαριασμό του Βολπόν. Ο Βολπόν είναι νεοφερμένος στη Μασσαλία, έχει γερμανικό τρόπο σκέψης και «κινείται» με αμερικανικά κεφάλαια και τεχνικές. Μόλις ο Βολπόν μαθαίνει το θάνατο του δικού του ανθρώπου αντιδρά αστραπιαία και σε μια νύχτα μόνο καταστρέφει την αυτοκρατορία του Ρος. Ο τελευταίος απομονώνεται στη βίλα του και το ρίχνει στο αλκοόλ. Σε μερικούς μήνες δραπετεύει στην Ιταλία, όπου και ξαναβρίσκει το χαμένο του εαυτό. Σε λίγο διάστημα θα αποκτήσει νέους φίλους και θα γυρίσει στη Μασσαλία... (ΒΟΥΛΗ TV, 22.10).

Μια προσπάθεια να μεταφέρει τη φρίκη του πολέμου, μεταφέροντας γεγονότα και καταστάσεις που έζησε από κοντά, επιχειρεί στο πολεμικό δράμα «Πλατούν» ο Ολιβερ Στόουν. Παρ' όλες τις προθέσεις του σκηνοθέτη, οι οποίες δεν είναι και τόσες «αγνές», το αποτέλεσμα είναι υποφερτό, μεταδίδοντας και κάποια αντιπολεμικά μηνύματα.

Ο νεαρός Κρις Τέιλορ εγκαταλείπει τις σπουδές του στο κολέγιο και πηγαίνει εθελοντικά στο Βιετνάμ. Ο ιδεαλισμός του Κρις δεν αργεί να διαλυθεί οριστικά όταν αντικρίζει την αληθινή όψη του πολέμου. Οι συνάδελφοί του, που πέφτουν δίπλα του νεκροί απ' τις σφαίρες, οι ωμότητες και οι βιασμοί σε βάρος του ντόπιου πληθυσμού και η προδοτική ζούγκλα, δεν αργούν να μετατρέψουν το νεαρό εθελοντή σε έναν κυνικό μαχητή. Ο Κρις θα παρακολουθήσει από κοντά τη σύγκρουση ανάμεσα στον λοχία Ιλάιας, έναν βετεράνο που έχει καταφέρει να διατηρήσει ατόφια την ανθρωπιά του, και τον λοχία Μπαρνς, έναν ψυχοπαθή φονιά. Μια σύγκρουση που θα εξελιχθεί σε αιματηρή αναμέτρηση... Παίζουν: Τον Μπέρεντζερ, Τσάρλι Σιν, Γουίλεμ Νταφόε, Τζόνι Ντεπ, Κέβιν Ντίλον (STAR, 00.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ