Πέμπτη 27 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΑΠΘ
Θετικό το αποτέλεσμα για την «Πανεπιστημιακή Αγωνιστική Παρέμβαση»

Σημαντική ώθηση στη συνέχιση του αγώνα στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού μας, δίνει το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα του ψηφοδελτίου της «Πανεπιστημιακής Αγωνιστικής Παρέμβασης ΑΠΘ» με υποψήφιο πρύτανη τον Γιώργο Μαργαρίτη, στις πρυτανικές εκλογές που έγιναν χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει την ανάγκη για συγκρότηση αγωνιστικού πόλου σπουδαστών, καθηγητών κι εργαζομένων σ' αυτήν την κατεύθυνση.

Στον πρώτο γύρο των πρυτανικών εκλογών που ολοκληρώθηκε χθες, η «Πανεπιστημιακή Αγωνιστική Παρέμβαση ΑΠΘ», που υποστηρίζεται από την ΔΗΠΑΚ, το ΜΑΣ και το ΠΑΜΕ, με υποψήφιο πρύτανη τον Γιώργο Μαργαρίτη και υποψήφιους αντιπρυτάνεις τους Νίκο Νικολάου, Ελευθερία Παπαδημητρίου και Γιώργο Τσακλίδη, συγκέντρωσε ποσοστό 10,1%.

Στο δεύτερο γύρο (επαναληπτικές εκλογές) που διεξάγεται σήμερα, πέρασαν οι συνδυασμοί «Συμμετοχικό, Ανοιχτό και Δημιουργικό ΑΠΘ», με υποψήφιο πρύτανη τον Ανέστη Φιλιππίδη, που υποστηρίχθηκε από ΝΔ και μερίδα του ΠΑΣΟΚ, με 24,2% και «Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο επιμένει Ακαδημαϊκά», με υποψήφιο πρύτανη τον Ιωάννη Μυλόπουλο, που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, με 19,8%.

Η «Πανεπιστημιακή Αγωνιστική Παρέμβαση ΑΠΘ» ξεκαθαρίζει ότι «η ανάγκη απομόνωσης των δυνάμεων στήριξης της αντιδραστικής πολιτικής τους οδηγεί στην απόφαση μη στήριξης κανενός συνδυασμού στο δεύτερο γύρο των εκλογών».

Οι υπόλοιποι συνδυασμοί έλαβαν: «Ακαδημαϊκή Κίνηση ΑΠΘ», με υποψήφιο πρύτανη τον Στέργιο Λογοθετίδη, 18,4%, «Το Αριστοτέλειο για την Παιδεία και την Κοινωνία», με υποψήφιο πρύτανη τον Νίκο Καλογήρου, 10,6%, το «Αδέσμευτο Πανεπιστημιακό Ψηφοδέλτιο», με υποψήφια πρύτανη την Βασιλική Δεληγιάννη - Κουϊμτζή, 10,4% και «Το Πανεπιστήμιο ως ιδέα και ως πράξη», με υποψήφιο πρύτανη τον Σωκράτη Δεληβογιατζή, 4,6%.

Οι «δυνάμεις της Πανεπιστημιακής Αγωνιστικής Παρέμβασης» χαιρετίζουν όλους όσοι έδωσαν μαζί τους τη μάχη των εκλογών. Συνεχίζουν τον αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Πανεπιστημίου, για το δικαίωμα στη μόρφωση, για την πανεπιστημιακή έρευνα προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Καλούν την πανεπιστημιακή κοινότητα να αντισταθεί στα μέτρα και στα σχέδια της ΕΕ, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συνοδοιπόρων της, που στοχεύουν στην παραπέρα υποβάθμιση των πανεπιστημιακών θεσμών, στην αποξένωση του πανεπιστημίου από τα λαϊκά συμφέροντα και την υποταγή του στα αντίστοιχα του μεγάλου κεφαλαίου. Να αγωνιστεί στο πλευρό του λαού μας για τη διεκδίκηση ενός κόσμου δίκαιου, με κοινωνική ευημερία, όπου δε θα έχει θέση η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Σε άλλα Ιδρύματα

Με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθήνας, αναβλήθηκαν οι πρυτανικές εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για χθες. Νέες ημερομηνίες ορίστηκαν η Δευτέρα 7 και η Τρίτη 8 Ιούνη.

Χθες, πραγματοποιήθηκαν και οι πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πάτρας. Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΑΕΙ - ΤΕΙ Πάτρας του ΚΚΕ και το Νομαρχιακό Συμβούλιο ΑΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ, σε ανακοίνωση τους, σημείωσαν ότι τα υποψήφια πρυτανικά σχήματα είναι δεσμευμένα από την πολιτική που ασκείται και κάλεσαν φοιτητές και καθηγητές σε λευκό, άκυρο ή αποχή. Παράλληλα, τόνισαν την ανάγκη ανασύνταξης του κινήματος και της ισχυροποίησης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ