Παρασκευή 28 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Περικόβει μισθούς, δώρα, επιδόματα

Την περικοπή μισθών, δώρων και επιδομάτων στους εργαζόμενους που απασχολεί («TV 100» και στα δημοτικά ραδιόφωνα) αποφάσισε η Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεσσαλονίκης (ΔΕΠΘΕ), εφαρμόζοντας τον αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης για το δημόσιο τομέα. Η ΔΕΠΘΕ αποφάσισε για όλους τους εργαζόμενους (δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς κλπ.) μείωση μισθών κατά 7%, αναδρομικά από την 1η Γενάρη και κατά 3% από 1η Ιούνη. Ζητά από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν το 30% του Δώρου του Πάσχα και ανακοίνωσε ότι το επίδομα καλοκαιρινής άδειας θα είναι 250 ευρώ και το δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ.

Η απόφαση της ΔΕΠΘΕ έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των Δημοτικών Επιχειρήσεων που ήδη έβαλαν σε εφαρμογή τον αντεργατικό νόμο και στο Νομό Θεσσαλονίκης αλλά και σε άλλες περιοχές. Αντίστοιχα, π.χ., προχώρησε η περικοπή μισθών και δώρων και στους εργαζόμενους του Δημοτικού Ραδιοφώνου Βόλου.

Η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας (ΕΤΙΤΒΕ) καλεί τη ΔΕΠΘΕ να πάρει πίσω την απόφασή της και προειδοποιεί ότι αν προχωρήσουν στην εφαρμογή της θα τους βρουν αγωνιστικά απέναντί τους με κάθε τρόπο. Καλεί δε τους συναδέλφους τεχνικούς να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και τη Δευτέρα 31 Μάη στις 3 μ.μ. οργανώνει συνέλευση προκειμένου να προγραμματίσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ ...παρακολουθεί

Ενώ ήδη η επίθεση ξεκίνησε με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους της ΕΤ-3 και του ΑΠΕ και συνεχίζεται με τους εργαζόμενους της ΔΕΠΘΕ, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ εξακολουθεί να κρατά τον κλάδο σε αδράνεια. Αλλωστε, έχει ήδη τοποθετηθεί υπέρ των μέτρων, δηλώνοντας ότι πρέπει να είναι αναλογικά και δίκαια.

Στη σχετική συνεδρίαση της ΔΕΠΘΕ, που αποφάσισε τις περικοπές, παρέστη ο ΓΓ της ΕΣΗΕΜ-Θ, ο οποίος το μόνο που έκανε ήταν να επισημάνει ότι «υπάρχει η δυνατότητα να απόσχει η διοίκηση της ΔΕΠΘΕ από κάθε ενέργεια περικοπής των μισθών του προσωπικού, ενεργώντας με βάση τις αρχές του δικαίου και τις διατάξεις του Ελληνικού Συντάγματος».

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την αντίστασή τους, παραμερίζοντας όσους βάζουν πλάτη να περάσει αμαχητί η επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Να συσπειρωθούν με το ταξικό κίνημα και να απαιτήσουν αγωνιστικά, συντονισμένα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, να μην εφαρμοστεί ο αντεργατικός νόμος, καμία περικοπή σε μισθούς και δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, στο επίδομα άδειας. Να αντιπαλέψουν συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόστιμο στη νέα εργοδοσία για μη καταβολή των Δώρων εισηγείται το ΣΕΠΕ (2023-05-06 00:00:00.0)
Να επανέλθουν τώρα ο 13ος - 14ος μισθός και σύνταξη (2022-12-10 00:00:00.0)
Αντεργατικό σχέδιο για «τσεκούρι» σε μισθούς, Δώρα, επιδόματα και συνταξιούχους (2020-04-10 00:00:00.0)
Για την περικοπή του δώρου στους συμβασιούχους της ΔΕΗ (2018-04-07 00:00:00.0)
«Ολα τα σφάζω»! (2011-09-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ