Κυριακή 30 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΟΥΦΛΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΟΥΦΛΑΣ
ΦΩΤ.

Στη μνήμη του σ. ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ, αντί για στεφάνι, η ΚΟΒ Αρδανίου του ΚΚΕ προσφέρει 35 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, μέσω της ΝΕ Τρικάλων.

***

ΦΩΤ.

Σήμερα 30 Μάη, συμπληρώνονται 18 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Περισσού.

Η σύζυγός του Φωτεινή

Τα παδιά του Φιλίτσα και Γιάννης

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του φίλου και συντρόφου μας ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε, μέσω της ΚΟ Καλαμαριάς του ΚΚΕ, 200 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος.

Η οικογένεια Αλκη Γεωργαλή

***

ΦΩΤ.

Στις 4 Δεκέμβρη 2009 σε ηλικία 86 ετών, «έφυγε» από τη ζωή η παλαίμαχη κομμουνίστρια ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ που δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται και να στηρίζει τις αρχές της, παρά τις εξορίες, τα βασανιστήρια και την καταδικαστική σε θάνατο απόφαση του στρατοδικείου. Η συντρόφισσα, με τη στάση ζωής της, αποτελεί παράδειγμα για μας τους νέους κομμουνιστές, δείχνοντάς μας πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ταξικής πάλης με πείσμα, αντοχή, θάρρος και αυτοθυσία.

Στη μνήμη της, η αδελφή της Κατ. Παπάνθιμου προσφέρει 250 ευρώ στις ΟΒ της ΚΝΕ Καισαριανής

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΜΙΑΝΟΥ, που στις 21 Μάη του 2010 συμπληρώνονται 21 χρόνια από το το θάνατό του, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν 100 ευρώ στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης».

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΠΑΝΤΙΩΤΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟ Ιλίου.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου αδελφού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΨΑΘΑ, τακτικού αναγνώστη του «Ρ», προσφέρω 100 ευρώ. Επίσης, στη μνήμη της αγαπημένης μου φίλης ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΣΧΗΜΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΣΙΦΟΡΑ, προσφέρω 100 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Σουφλαρίων Λάρισας του ΚΚΕ.

Καλλιόπη Ψιώχια - Ψαθά

***

ΦΩΤ.

Στις 5 Μαΐου 2010, «έφυγε» από κοντά μας η πολυαγαπημένη φίλη ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΧΗΜΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΣΙΦΟΡΑ, πάντα πιστή αναγνώστρια του «Ρ», πιστή στις ιδέες της και στο Κόμμα.

Στη μνήμη της προσφέρω 100 ευρώ στη ΝΕ. Θα τη θυμάμαι παντοτινά.

Η φίλη της

Θεοδώρα Χατζηευθυμίου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου αδελφού ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ (Μίμη) ΣΒΕΡΚΟΥΛΗ, που πέθανε στις 26 Νοέμβρη 2009, προσφέρω στη ΝΕ Λάρισας, μέσω ΚΟΒ Σουφλαρίων, 100 ευρώ.

Η αδελφή του

Ταμπάκη Βαΐτσα

ΖΑΠΑΝΤΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΖΑΠΑΝΤΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
***

ΦΩΤ.

Στις 30 Μάη συμπληρώνονται 40 ημέρες που «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μου αδερφός ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΑΤΣΗΣ, αγωνιστής και συνδικαλιστής στην Ενωση Οικοδόμων Αγρινίου.

Στη μνήμη του, προσφέρω στο ΚΚΕ 20 ευρώ και 10 ευρώ στην αγαπημένη του εφημερίδα, τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», μέσω της ΝΕ Αιτ/νίας του ΚΚΕ.

Ο αγαπημένος του αδερφός Θωμάς Τάτσης.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΙΝΤΣΙΦΑ (φωτ.), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και του πατέρα μου ΙΩΑΝΝΗ ΜΟΣΧΟΒΑ και των αδελφών μου ΧΡΗΣΤΟΥ και ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΟΣΧΟΒΑ, που σκοτώθηκαν στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, προσφέρω στην ΚΟ Λιτοχώρου του ΚΚΕ, 30 ευρώ και στον «Ριζοσπάστη» 20 ευρώ.

Αικατερίνη Τσίντσιφα

***

ΦΩΤ.

Αλησμόνητε Ντίνο μας (ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΑΛΟΥΚΤΣΗΣ), ο πόνος μας είναι βαρύς. Θα ζεις στη μνήμη όλων μας όσο ζούμε.

Για την ονομαστική σου γιορτή, αντί για λουλούδια στον τάφο σου, προσφέρουμε στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω ΚΟ του αγαπημένου σου Ροδολίβους, όπου γεννήθηκες.

Οι γονείς σου

Αλκηστις και Ιάκωβος Βαλουκτσής

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της σ. ΝΙΚΗΣ ΦΕΛΟΥΚΙΔΟΥ που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή και που έζησε για πολλά χρόνια στη Στουτγκάρδη Γερμανίας και αγωνίστηκε από τις γραμμές της Οργάνωσης του ΚΚΕ, οι σύντροφοι της ΚΟ Στουτγκάρδης προσφέρουν 75 ευρώ στη μνήμη της, μέσω της ΚΟ Γερμανίας.

ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επίσης, στη μνήμη του φίλου μας ΙΑΚΩΒΟΥ ΠΕΡΡΑΚΗ που αγωνίστηκε δίπλα στην ΚΟΒ Στουτγκάρδης, οι σύντροφοι της ΚΟΒ προσφέρουν στη μνήμη του, μέσω της ΚΟΒ Στουτγκάρδης, 55 ευρώ.

  • Στη μνήμη της ΑΝΔΡΟΝΙΚΗΣ ΦΕΛΟΥΚΙΔΟΥ που μας άφησε στις 2 Απριλίου 2010, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Καλαμαριάς προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω Αχτίδας Καλαμαριάς της ΚΟΘ.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αδερφών μου ΝΙΚΟΥ (ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ) και ΤΑΣΟΥ (ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ) και για την ανέγερση του Μνημείου των αγωνιστών του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας, προσφέρω 100 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ.

Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, τελευταίος γιος τους (αδελφός μου), κλήθηκε επί χούντας να υπηρετήσει τη θητεία του. Καθώς τον συνόδευε ο «φάκελός» μας, υπέστη πολλές ταλαιπωρίες - βασανιστήρια στη θητεία του, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή βλάβη και με το απολυτήριό του να νοσηλεύεται συχνά και επί 27 ολόκληρα χρόνια στα ψυχιατρεία, μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή μέσα στο «Δρομοκαΐτειο», στα 51 του χρόνια, στις 6 Μάρτη 1998.

Ο ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, δεύτερος γιος τους, αδελφός μου, μόλις 13 χρόνων εκπατρίστηκε (για να σωθεί), το 1948-49, με τον πατέρα στη φυλακή και τη μητέρα μας με το μικρό αδερφό μας στα κρατητήρια της Κρέσταινας, κι εμένα στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, είχε αναλάβει τη φροντίδα όλων μας και ιδιαίτερα των μικρότερων αδερφών μας 8 και 10 χρόνων. Φοιτητής πήρε μέρος σε όλα τα λαϊκά κινήματα και κατά της χούντας. Από το 1974 και μετά ψήφιζε πάντα ΚΚΕ και ήταν με τον «Ριζοσπάστη» αγκαλιά. Είχε όμως την ατυχία να μη χαρεί τη σταδιοδρομία των παιδιών του και την αγάπη της γυναίκας του. Πέθανε από την επάρατο στα 72 του χρόνια, στις 13 Δεκεμβρίου.

ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Γιάννης Αναστόπουλος

***

3 ΦΩΤ.

Πέρασαν 40 ημέρες που «έφυγε» από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας μητέρα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΟΥΦΛΑ. Πιστή μέχρι το τέλος της ζωής της στα ιδανικά του Σοσιαλισμού για τα οποία αγωνίστηκε ως μέλος του ΚΚΕ, ενώ από την παιδική της ηλικία συμμετείχε στην ΕΠΟΝ και, έπειτα, στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Στη συνέχεια ακολούθησε το δρόμο της προσφυγιάς στη ΛΔ Πολωνίας, κυνηγημένη από τους ξένους και ντόπιους φασίστες, μαζί με τον σύντροφό της στη ζωή και στον αγώνα Βασίλη Σούφλα.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΟΥΦΛΑΣ, τα 26 από τα 72 χρόνια της ζωής του τα πέρασε ως πολιτικός πρόσφυγας, κυνηγημένος, αλλά πάντα πιστός στο Κόμμα του. «Εφυγε» από κοντά μας στις 25.4.1986 με τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ και με τον «Ριζοσπάστη» στα χέρια και την καρδιά του.

Στον αγώνα για τα ιδανικά και οράματά τους, μαχητής μέχρι το τέλος της ζωής του, υπήρξε και ο αδερφός του ΚΟΣΜΑΣ ΣΟΥΦΛΑΣ, που τα 14 από τα 87 χρόνια της ζωής του τα πέρασε στις φυλακές, καταδικασμένος σε θάνατο ως αντάρτης του ΔΣΕ, παραμένοντας πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του Σοσιαλισμού. Μας άφησε παρακαταθήκη τα βιβλία του: «Απ' τα βουνά στα κάτεργα», «Απ' το διωγμό στον Εμφύλιο», «Οι Λαβωμένοι», «Τα πενήντα Παλικάρια» και «Οι Ανταρτοπούλες».

Αντί για μνημόσυνο, στη μνήμη τους, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη», 100 ευρώ.

Νίκη και Λευτέρης Παλιός

Ευαγγελία και Γιώργος Δημόπουλος

***

ΦΩΤ.

Ο Χρήστος Γιάνναρος προσφέρει στο ΚΚΕ 300 ευρώ, στη μνήμη του συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΑΜΟΥ, μέσω της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου πατέρα ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου.

ΒΑΛΟΥΚΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΒΑΛΟΥΚΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
***

ΦΩΤ.

Τον Απρίλη του 2010 «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύντροφος ΑΛΕΚΟΣ ΤΖΑΚΗΣ, ένας γνήσιος κομμουνιστής, ένας αταλάντευτος αγωνιστής για τα ιδεώδη του σοσιαλισμού. Ο σύντροφος Αλέκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1920. Από μικρός μπήκε στη βιοπάλη και στην οργανωμένη δράση των εργατών. Το 1942 παίρνει ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση και γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Περνάει στο ΔΣΕ όπου αναπτύσσει γενναία δράση, παίρνοντας μέρος σε όλες τις μάχες μέχρι και το Γράμμο. Από κει παίρνει το δρόμο της προσφυγιάς και καταλήγει στην Πολωνία. Υπήρξε κομματικό στέλεχος και δούλεψε με φανατισμό για την υλοποίηση των στόχων του υπαρκτού σοσιαλισμού. Οταν επαναπατρίστηκε, συνδέθηκε με την Κομματική Οργάνωση Ελληνικού, της οποίας ήταν μέλος μέχρι την τελευταία του πνοή.

Ο σύντροφος Αλέκος διακρινόταν για την κομματικότητά του, το ήθος και την αυστηρή επιμονή για την τήρηση των κομματικών αρχών. Ηταν γνώστης της μαρξιστικής - λενινιστικής θεωρίας, την οποία υπερασπίστηκε με σθένος σε όλες τις δυσκολίες που πέρασε το Κόμμα. Παρά τα προβλήματα υγείας, μέχρι το τέλος της ζωής του συμμετείχε με τον τρόπο του στην κομματική ζωή.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που τον είχαν καθηλώσει, παρακολουθούσε έως το τέλος της ζωής του τη δράση του Κόμματος και της ΚΟΒ.

Στη μνήμη του συντρόφου μας, προσφέρουμε 150 ευρώ στο Κόμμα.

Οι σύντροφοί του από την ΚΟ Ελληνικού

***

3 ΦΩΤ.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΡΑΤΗΣ από το Φύλλο Καρδίτσας, πατέρας του Αλέκου, του Βαγγέλη και του Μιλτιάδη, πέθανε το 1952, αφού η υγεία του είχε κλονιστεί σοβαρά από τα βασανιστήρια και από ανίατη ασθένεια. Περισσότερο όμως τον «κατέβαλε» ο πόνος για τους δυο γιους του, Βαγγέλη και Μιλτιάδη, που έδωσαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για μια καλύτερη κοινωνία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΜΙΑΝΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΜΙΑΝΟΣ
Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ (ΜΠΕΡΑΤΗΣ) εκτελέστηκε στις 18/05/45 από τις παράνομες φασιστικές οργανώσεις, που δρούσαν κάτω από τις ευλογίες των «δημοκρατικών» κυβερνήσεων, που επεδίωκαν να εφαρμόσουν το «νόμο» και την «τάξη» των Αγγλοαμερικάνων προστατών τους. Την περίοδο της Κατοχής ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ και υπηρέτησε στην Πολιτοφυλακή.

Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΜΠΕΡΑΤΗΣ) υπηρέτησε στο ιππικό του Γαζή, μαχητής του Δημοκρατικού στρατού, σκοτώθηκε το 1949 από ριπή πολυβόλου στο χωριό Θραψίμι Καρδίτσας.

Στη μνήμη τους, η οικογένεια του Αλέκου Μπεράτη προσφέρει μέσω της ΚΟΒ Φύλλου στη ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, 60 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στις 30.5.2010 συμπληρώνονται 40 μέρες που «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπητός μας συγχωριανός και μπάρμπας, ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, από τα Δαμουλιανάτα Κεφαλλονιάς όπου μπολιάστηκε, από παιδί, με τις Αρχές και τα Ιδανικά του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού. Εμεινε συνεπής και πιστός ως το τέλος της ζωής του σ' αυτές τις αρχές και τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Η ΚΟ Δαμουλιανάτων του ΚΚΕ και τα ανίψια του Λευτέρης και Σπύρος προσφέρουν, στη μνήμη του, το ποσό των 100 ευρώ στο ΚΚΕ, για τη συνέχεια των αγώνων και την εκπλήρωση των ιδανικών του.


ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Κωνσταντίνα Σούφλα
Κωνσταντίνα Σούφλα

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΦΕΛΟΥΚΙΔΟΥ
ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΦΕΛΟΥΚΙΔΟΥ

ΑΛΕΚΟΣ ΤΖΑΚΗΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΤΖΑΚΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΑΤΣΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΑΤΣΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΡΑΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΡΑΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΡΑΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΡΑΤΗΣ

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΠΕΡΑΤΗΣ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΠΕΡΑΤΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ
ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΨΑΘΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΨΑΘΑΣ

ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑΣ (Μίμης) ΣΒΕΡΚΟΥΛΗΣ
ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑΣ (Μίμης) ΣΒΕΡΚΟΥΛΗΣ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΟΣΜΑΣ ΣΟΥΦΛΑΣ
ΚΟΣΜΑΣ ΣΟΥΦΛΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΝΤΣΙΦΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΝΤΣΙΦΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΧΗΜΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΣΙΦΟΡΑ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΧΗΜΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΣΙΦΟΡΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ