Παρασκευή 28 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απολύει ενοικιαζόμενους

Σε απολύσεις εννέα εργαζομένων προχώρησε την προηγούμενη βδομάδα η Τράπεζα της Ελλάδας και ετοιμάζεται να κάνει νέες αυτές τις μέρες, με πρόσχημα τη μείωση δαπανών, όπως καταγγέλλει το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο αναφέρει ότι οι απολυμένοι απασχολούνταν για χρόνια με το καθεστώς της «ενοικίασης» από την εταιρεία ISS. Αναδεικνύοντας ότι οι απολύσεις είναι μέρος της γενικότερης αντεργατικής επίθεσης, επισημαίνει ότι «το τραπεζικό κεφάλαιο, προχωρά σε απολύσεις εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας και την ίδια στιγμή, ετοιμάζεται να θωρακίσει την κερδοφορία του μέσα από συγχωνεύσεις και εξαγορές που θα επιφέρουν και νέες βίαιες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων».

Καταλήγοντας, απαιτεί να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις, επαναπρόσληψη των απολυμένων, κατάργηση των αντεργατικών νόμων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που επιτρέπουν τις ελαστικές μορφές εργασίας και τα δουλεμπορικά γραφεία, σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ