Τετάρτη 2 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Αγία Σοφία» νοσηλεύεται 8χρονη η οποία το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής πυροβολήθηκε στον κρόταφο. Η μικρή χειρουργήθηκε, ενώ κινδυνεύει να χάσει την όρασή της. Την ίδια ώρα, στο Ζεφύρι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής έκαναν έρευνα στην περιοχή, ώστε να εντοπιστεί ο δράστης. Διεξήχθησαν 22 έλεγχοι ατόμων, 13 έλεγχοι οχημάτων και 9 έρευνες σε σπίτια, από τους οποίους βρέθηκαν όπλα και φυσίγγια. Την ώρα που οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα σε σπίτια και αυτοκίνητα της περιοχής η διευθύντρια του 2ου παιδικού σταθμού του Δήμου Ζεφυρίου παρέδωσε στην Αστυνομία την τσάντα ενός 5χρονου μαθητή, η οποία περιείχε ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα, εκατό φυσίγγια πυροβόλου όπλου κρότου, τρία φυσίγγια κυνηγετικού όπλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 5χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως ο πατέρας του, φοβισμένος από τις έρευνες, έκρυψε το όπλο και τα φυσίγγια στην τσάντα του. Μάλιστα, εξετάζεται από τις αρχές αν την ημέρα που τραυματίστηκε η 8χρονη ο πατέρας του μικρού πυροβολούσε στον αέρα. Ο 26χρονος πατέρας του ανηλίκου έχει συλληφθεί. Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, εξακόσια μεταλλικά σφαιρίδια, ένα ξύλινο κλομπ. Συνολικά, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα χωρίς να έχει βρεθεί το όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε η 8χρονη.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας δικαίωσε 27 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου του υπουργείου Πολιτισμού, κρίνοντας ότι θα πρέπει να τους καταβληθούν οι αποδοχές έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της κύριας αγωγής. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι οι εργαζόμενοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αν και το υπουργείο τους απασχολούσε με αλυσιδωτές συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ απέδρασε από το γραφείο του 22ου ανακριτή, που βρίσκεται στο κτίριο 9 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ. Ο κρατούμενος στις φυλακές του Κορυδαλλού, 28 ετών, αλβανικής καταγωγής, απολογείτο χτες για νέο αδίκημα, πάτησε πάνω στο γραφείο του ανακριτή, βγήκε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε στο δασάκι που βρίσκεται δίπλα στα δικαστήρια. Το περιστατικό συνέβη λίγα λεπτά μετά τις 10.30. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ε. Ράικου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του κρατουμένου και ποιον βαρύνουν. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, λόγω της μυστικότητας της ανάκρισης μέσα στο γραφείο του ανακριτή δεν ήταν οι αστυνομικοί που συνόδευαν τον κρατούμενο, οι οποίοι και ενημερώθηκαν μετά για το περιστατικό.

ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ που απασχολούνται στους δήμους με πάγια αντιμισθία, δικαιούνται, σύμφωνα με τη συνταγματική αρχή της ισότητας, το μηνιαίο επίδομα των 176 ευρώ, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 946/2010 απόφαση του Αρείου Πάγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ