Τετάρτη 2 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Εκατόμβη νεκρών από τον τυφώνα

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ.--

O αριθμός των νεκρών από την επέλαση του τυφώνα «Αγκαθα» στην Κεντρική Αμερική, δεδομένων και των άθλιων υποδομών, έχει φτάσει ήδη τους 150, ενώ οι αρχές θεωρούν ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον 93 αγνοούμενοι.

Η Γουατεμάλα είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τις βροχοπτώσεις, οι αρχές έχουν καταγράψει το θάνατο 123 ανθρώπων από τη Δευτέρα, την ίδια στιγμή που 90 αγνοούνται και περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως αναφέρει ο απολογισμός που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση του Προέδρου Αλβαρο Κολόμ.

Στην Ονδούρα, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται ήδη σε 17 και 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ελ Σαλβαδόρ. Παράλληλα, τεράστιες είναι οι ζημιές που έχουν καταγραφεί σε σπίτια, στο οδικό δίκτυο και τις υποδομές και στις τρεις χώρες.

Η «Αγκαθα» είναι η πρώτη τροπική καταιγίδα που πλήττει την περιοχή από την πλευρά του Ειρηνικού με την έναρξη της εποχής των κυκλώνων και με τις πρόσφατες προβλέψεις Αμερικανών επιστημόνων που έκαναν λόγο για μία «πολύ δραστήρια χρονιά» τόσο στην Κεντρική Αμερική, όσο και στην Καραϊβική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ