Τετάρτη 9 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η στέρηση του λαού δεν είναι φήμες...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΥΠΟΠΤΑ διεθνή κέντρα πίσω από τις «φήμες για πτώχευση» της χώρας ανακάλυψαν τα δελτία ειδήσεων και αρκετές εφημερίδες!

Μόνο που όταν ο μισθωτός και ο συνταξιούχος μιλάει για «πτώχευση» δεν αναφέρεται σε δημοσιονομικά μεγέθη. Στο πορτοφόλι του αναφέρεται που είναι άδειο.

Και σε αυτό το θέμα δεν υπάρχουν ...φήμες, ούτε εικασίες, ούτε εκτιμήσεις, ούτε περίπλοκες οικονομικές αναλύσεις. Απλούστατα, «δε βγαίνουν» και το βλέπουν κάθε μέρα!

Αλλωστε, ο κόσμος ξέρει πολύ καλά πως ό,τι κι αν γίνει τελικά θα γυρίσει εναντίον του. Γιατί αυτοί που, ούτως ή άλλως, έχουν υπερκέρδη προφανώς τα έχουν «βολέψει» σε κάποια ελβετική τράπεζα ή κάπου ακόμη καλύτερα.

ΠΑΝΤΩΣ, ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΣ φρόντισε να είναι ο πρωθυπουργός μας! «Η Ελλάδα είναι ασφαλής», μας είπε κι αυτό γιατί η ΕΕ «έχει συνδέσει την τύχη της με την Ελλάδα»...

Για την «Ελλάδα» όπως την εννοεί ο πρωθυπουργός, δεν ξέρουμε. Πάντως, για τους κατοίκους της, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Μια και από όσο γνωρίζουμε τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση έμπνευση της ΕΕ είναι...

Οπότε, δε ...συνέδεσε η ΕΕ την «τύχη» της με την Ελλάδα. Με την ...«ατυχία» των εργαζομένων της Ελλάδας, που θα υποστούν την πολιτική της, τη συνέδεσε.

ΒΡΕ - ΒΡΕ, ΟΥΤΕ ο ΣΔΟΕ βρήκε άκρη με τις μίζες της «Siemens»! Πόσο εκπλαγήκαμε. Κι εμείς που υποθέταμε ότι κάπου θα ανακαλυπτόταν μια λίστα με πρόσωπα που δωροδοκήθηκαν!

Λες και δε γνωρίζουν οι πάντες ότι κανένα από τα λεγόμενα «σκάνδαλα» δεν έρχεται στη δημοσιότητα, αν πρώτα δε διασφαλιστεί πως δε θα βγει στην επιφάνεια η πραγματική σαπίλα του συστήματος.

Πάρτε για παράδειγμα τις υποκλοπές. Οπως μάθαμε εκ των υστέρων, καθυστέρησαν 11 μήνες να το πουν μόνο και μόνο για να έχουν χρόνο να το κουκουλώσουν. Δεν είναι πάντα εύκολη δουλειά, βλέπετε...


Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΒΑΛΙΩΝ (2011-07-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-09-10 00:00:00.0)
Ολοκληρωθήκαμε... (1998-08-13 00:00:00.0)
Φεσώματα (1997-06-25 00:00:00.0)
Ε, όχι και ουδέτεροι! (1996-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ