Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΑΛΙΜΟΥ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Ζητούν εμπορευματοποίηση του Ελληνικού αλλά με ... μέτρο

Tη... μερική εμπορευματοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ζητούν οι δήμαρχοι των τεσσάρων όμορων δήμων, καθώς προτείνουν την αξιοποίηση των υπαρχόντων κτιρίων του με τρόπο που θα επιφέρει έσοδα για τη συντήρηση του πάρκου το οποίο ζητούν να δημιουργηθεί.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες οι δήμαρχοι Ελληνικού, Αλίμου, Αργυρούπολης και Γλυφάδας παρουσίασαν τα συμπεράσματα μελέτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), σύμφωνα με την οποία προτείνεται η δημιουργία πάρκου στο Ελληνικό και η υλοποίηση έργων πρασίνου, κάτι που, όπως υποστηρίχθηκε, θα στοιχίσει φθηνότερα από όσο ισχυριζόταν το πρώην υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, ως άλλοθι για να προωθήσει την οικοπεδοποίηση 1.000 στρεμμάτων της έκτασης. Πρόκειται για μια λογική που αποπροσανατολίζει από το κύριο, που είναι να παραμείνει δημόσια, ελεύθερη και δωρεάν η χρήση της έκτασης.

Στο πλαίσιο αυτό, στη μελέτη προτείνεται η σταδιακή αξιοποίηση του υπάρχοντος κτιριακού δυναμικού με αποκλειστική διάθεση των εσόδων στη δημιουργία, λειτουργία και συντήρηση του πάρκου. Προτείνεται με απλά λόγια να μην τσιμεντοποιηθεί όλος ο χώρος αλλά κομμάτι του, αυτό των υπαρχόντων κτιρίων, γεγονός που θα επιφέρει νέα εμπορευματοποίηση του χώρου με ενδεχόμενα πάρκινγκ ή άλλες χρήσεις που θα προκύψουν ως... ανάγκες.

Κατά τ' άλλα, η μελέτη προτείνει ο χώρος του πρώην αεροδρομίου και της παραλιακής ζώνης να διατηρηθεί ενιαίος και να ενταχθεί στο Μητροπολιτικό Πάρκο, καθώς και να αρθεί το καθεστώς των πολυάριθμων φορέων που εμπλέκονται σήμερα στη διαχείρισή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ